Kars Sağlık Müdürü Hasan Tuncer Sağlık Çalışanlarına Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Yerel

Kars Sağlık Müdürü Hasan Tuncer Sağlık Çalışanlarına Yapılan Saldırıyı Kınadı

Kars Sağlık Müdürü Hasan Tuncer Sağlık Çalışanlarına Yapılan Saldırıyı Kınadı

Kars İl Sağlık Müdürü Dr.

16.04.2013 15:43

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan ile beraberindeki Sağlık Yöneticileri Kars Devlet Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Hikmet Üre'yi ve Başhekimi Uzm. Dr. Yunus Yılmaz'ı makamındaki ziyarette, sağlık çalışanına yönelik yapılan şiddet olaylarından duydukları üzüntüyü ifade ederek, alınması gereken önemleri paylaştılar.

Ziyaret sırasında açıklamada bulunun Kars İl Sağlık

Müdürü Dr. Hasan Tuncer; "Sağlık çalışanlarının yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri olan şiddet, bugünlerde yeniden karşımıza çıkmıştır. Geçtiğimiz günlerde Kars Devlet Hastanesi Acil Polikliniğimizde sağlık çalışanı Hüseyin Mehti ile bir hasta yakını arasında tartışma yaşanmış.Tartışma büyüdüğün de hasta yakını bıçakla Hüseyin Mehti'yi kovalamaya başlaması neticesinde, sağlık çalışanı Hüseyin Mehti, saldırı üzerine alçı odasına kaçarak kapıyı kilitleyerek kurtulmaya çalıştığı sırada. Saldırgan alçı odasının kapısını defalarca bıçaklayıp tekmeleyerek açmaya çalışmıştır. Saldırgan olay yerine gelen hastane güvenlik görevlileri ve polisin müdahalesiyle durdurulmuştur" dedi.

Hasta, sağlık çalışanı ilişkisi; yapısı itibariyle özel bir ilişkidir. Güven esastır. İki taraf da birbirinin haklarını gözetmek, saygılı olmak zorundadır diyen

Dr. Hasan Tuncer; "Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar Ülke genelinde çok fazla arttı. Her gün yeni saldırı haberleri duyuyoruz. Bunun sağlık çalışanlarında hastalarına karşı bir olumsuz düşünceyi beraberinde getirmesinden endişe edilmesi gerekir.Hastasına müdehale eden her bir sağlık çalışanı "Acaba hastam beni şikayet edecek mi, bana zarar verebilir mi" sorusu sağlık çalışanın aklındayken hastasına iyi bir sağlık hizmeti vermesi ne kadar mümkün olabilir? Defansif tıp dediğimiz hekimin tıbbi girişimlerde çekinik davranması bu sürecin kaçınılmaz istenmeyen bir sonucu olacaktır" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer; "Hasta- sağlık çalışanı ilişkisi en kısa zamanda normalleştirilmelidir.Yoksa bundan yalnız sağlık çalışanı değil, yalnız hastalar değil tüm toplum zarar görecektir. Bence hekimlere ve diğer sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıları, topluma karşı yapılmış saldırı olarak görmek gerekir.Günün yirmi dört saati insanlara kesintisiz hizmet sunan her bir bireyin, annesinin, babasının, kardeşinin, eşinin, çocuğunun acılarını dindiren sağlık hizmet sunucularını anlamaya, Onların da insan olduğunu robot olmadığını toplum olarak bilmemiz gerekir. Sağlık Çalışanları her gün parçalanmış bedenler, gözyaşları ve iniltiler arasında bir tam günü mesaide geçirildiğini unutmamalıyız. Günde ortalama 400-500 hastanın tedavi olmak için müracaat ettiği Acil servislerde Sağlık çalışanları insanüstü hizmet verdiği sağlık hizmetini görmezden gelmek vicdansızlık olur sanırım. İnsana hizmet eden bu kutsal mesleğin emekçilerine toplumumuzdan gereken saygının ve özenin gösterilmesinde sağduyulu vatandaşlarımızın sağlık çalışanlarının yanında olmaya ve bu tür kötü görüntülere sebep olanları kınamaya davet ediyorum. Bu vesile şiddet gören tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletirken, bu tür münferit olayların tolumun genel yaklaşımından çok uzak olduğunu, milletimizin bu kutsal mesleğin mensuplarına her zaman minnettar olduğunu ifade etmek isterim" şeklinde konuştu. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Sağlık Müdürü Hasan Tuncer Sağlık Çalışanlarına Yapılan Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement