Kars Kafkas Üniversitesi 22. Mezunları Verdi - Son Dakika
Yerel

Kars Kafkas Üniversitesi 22. Mezunları Verdi

Kars Kafkas Üniversitesi 22. Mezunları Verdi

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 22. Dönem mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşadı.

06.06.2014 17:23

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 22. Dönem mezunlarını vermenin haklı gururunu yaşadı. Kafkaslara açılan KAÜ, son mezunlarını Kafkas ekibinin birbirinden güzel gösterisiyle verdi.

KAÜ Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Stadyumunda düzenlenen mezuniyet törenine Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, Prof. Dr. Ayla Özcan, öğretim üyeleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Bir öğrencinin öğrenciler adına yaptığı konuşmanın ardındın koşan KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, 2013-2014 yılı mezuniyet törenini gerçekleştirmenin haklı gurunu yaşadığını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan, "Üniversitemiz, bilim ve teknoloji alanında rekabet gücüne sahip, üretime yönelik, evrensel düzeyde eğitim ve öğretim veren; öğrencilerine sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif gelişim imkanları sunan, nitelikli birey yetiştiren, özgün araştırmaları ve profesyonel hizmet anlayışı ile ulusal ve uluslararası düzeyde tercih edilen saygın bir üniversite olmayı ilke edinmiştir. "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" şiarını ilke edinen bir geleneğin mensupları olarak zengin bir dil, tarih ve kültür birikimine sahip olan bölgemizin ihtiyaç duyduğu alt yapıyı oluşturmak ve bu konuda derinlemesine araştırmalar yapmak, öncelikli hedeflerimizdendir" dedi.

Bu amacın kutsallığı, çalışmalarımızda katılımcı ve paylaşımcı olmayı, adaleti ve liyakati her şeyin üstünde tutmayı gerektirmektedir diyen Özcan, "Bölgemizin sahip olduğu zenginlikleri, bilimsel projelerle ve AR-GE çalışmalarıyla katma değere dönüştürmeyi hedefliyoruz. Sahip olduğumuz her türlü potansiyeli ülkemizin hizmetine sunarak üniversite olarak şehrimizin ve bölgemizin her alanda etkili bir faktörü olma arzusundayız. Gençlerin hayatlarının en güzel dönemini mutlu bir şekilde yaşayabilecekleri bir üniversite inşa etme gayreti içerisindeyiz. Bu çerçevede Üniversitemiz son 3 - 4 yılda her alanda ciddi bir atılım içine girmiştir. Eğitim - Öğretim ve Uygulamaları için 180.000 m2 kapalı alan mevcudumuz bugün itibari ile Eğitim Fakültesi, İİBF, Onkoloji Hastanesi ve Nükleer Tıp Merkezi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kongre ve Kültür Merkezi, Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Gençlik Evi, Deney Hayvanları Ünitesi, Süt Ürünleri üretim merkezi ile 2010 yılındaki mevcut durumu 2 katına çıkararak kampuslaşmayı hızla tamamlayamaya çalışmaktayız. Bu fiziki alanlarda 2010 yılında 80 programda yaklaşık 9,000 civarındaki öğrenci mevcudumuz bulunurken; 2014 yılı itibari ile yeni açılan programlarla toplamda 110 aktif programda 15,000 civarında öğrencimiz bulunmaktadır. Bu kapasitenin artması çerçevesinde 5 olan Fakültesi sayımızı 10'a, 2 olan Yüksek Okulu sayımızı 3'e; 5 olan Meslek Yüksekokulu sayımızı 6'ya 11 olan Araştırma ve Uygulama Merkezi sayımızı 17'ye ulaşmıştır bulunmaktayız. Yine uzaktan eğitim merkezimiz faaliyetlerine başlamış, Sürekli Eğitim Merkezimiz hem ilimizde hem de bölgemizde çok önemli görevler icra etmektedir. Üniversitemiz ARGE ve Bilimsel Araştırmalara da çok ciddi destekler vermektedir. 2010 yılına kadar toplamda BAP'a ayrılan yıllık 200,000 TL olan proje destekleri; 2014 yılı itibari ile 1.000.000 TL'nin üzerine çıkarmış bulunmaktayız. Ayrıca; Üniversite dışı kaynaklardan yine Bilimsel Araştırma Projelerine 2.000.000 TL ye yakın kaynak temin edilmiştir. Üniversitemiz sağlık alanında da ciddi hizmetler vermekte olup 2010 yılında 6 poliklinik 18 doktorla devraldığımız Araştırma Uygulama Hastanesi; bugün yeni binasında 150 doktor ve 400 yardımcı personel ile hemen hemen tüm branşlarda hemşerilerimize ve bölgemize hizmet vermektedir" diye konuştu.

Daha sonra öğrenci velilerine seslenen Prof. Dr. Sami Özcan, "Bize teslim etmiş olduğunuz belki de en değerli hazineniz olan çocuklarınızı en donanımlı şekilde sizlere sunduğumuzdan şüpheniz olmamalıdır. Kapsamında çeşitli ülkelerden gelen 400'e yakın öğrenciyi de barındıran ve evrensel niteliğe sahip olan Kafkas Üniversitesi, temel değerlerin yanı sıra, küresel değerlere de vurgu yaparak çağdaş, teknolojiyi kullanabilen, araştırmacı niteliği ile ön planda öğrenciler yetiştirerek ülke istihdamına sunmaktadır. Hiç şüpheniz olmasın ki, bu öğrenciler temel değerlerini daha da geliştirecek ve ülkemizi özlemini duyduğumuz müreffeh yarınlara taşıyacaklardır. Elbette ki çocuklarınızın eğitimine ilişkin zorlukları sizler kadar bizler de bilmekteyiz. Ama ortaya çıkan ürünün mükemmeliyeti bu yorgunluğu unutturacak, hafızalarınızda tatlı bir anı olarak kalacaktır. Sizleri bu cefakar tutumlarınızdan dolayı kutluyor ve verdiğimiz mücadelenin esas kahramanları olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

KAÜ Retörü Prof. Dr. Sami Özcan öğrencilere hitaben şunları söyledi:

" 2013-2014 eğitim-öğretim yılının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bugün bizler için bayram günüdür. Ürünlerimizi aldığımız, akademik yıl boyunca verdiğimiz emeklerin karşılığını somut olarak gördüğümüz gündür. Bugün eğitiminizin son gününe geldiniz. Hayatınızın geri kalan günleri için burada geçen yıllarınız geleceğe hazırlanma zamanıydı. Gelecek yıllarda ülkemizin sosyal, siyasi ve iktisadi kısacası her alanda yaşamında önemli görevler üstlenecek olan siz mezunlarımızın yalnızca burada kazandıkları meziyetlerle yetinmeyip, öğrenmenin hayat boyu süren bir olgu olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak, yaşamlarınız boyunca yeniliklere ve öğrenmeye açık olmanız gerektiğini ifade etmek isterim. Başlangıçta çok uzun geçeceğini sandığınız eğitiminiz biliyorum ki çok hızlı bir sürede sona erdi. Gelmez sandığınız mezuniyet günü, kısa sürede geldi. Umarım burada geçen günlerinizi iyi değerlendirmişsinizdir, geleceğe iyi hazırlanmışsınızdır. Çünkü bugün bir son olduğu kadar bir başlangıçtır. Mezun ve mensubu olduğunuz Üniversite ile olan ilişkileriniz yani kurumsal aidiyet duygusu çok önemlidir. Kurum ile birey beraber yücelir. Bu birliktelik güçlü olunca her iki taraf ta kazançlı çıkacaktır."

Yapılan konuşmaların ardından başarılı öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Mezuniyet töreni Kafkas ekibinin gösterisi ve öğrencilerin 10'den geri sayarak kep atma törenin ardından tören sona erdi. KAÜ'nün mezuniyet töreninde renkli görüntülerde yaşandı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars Kafkas Üniversitesi 22. Mezunları Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement