'Kariyer Günleri'nin Konuğu, Savcı Tünay Oldu - Son Dakika
Yerel

'Kariyer Günleri'nin Konuğu, Savcı Tünay Oldu

\'Kariyer Günleri\'nin Konuğu, Savcı Tünay Oldu

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde düzenlenen 'Kariyer Günleri'nin konuğu Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Tünay oldu.

14.03.2013 16:26  Güncelleme: 16:28

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Fatma Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen 'Kariyer Günleri'nin konuğu Korkuteli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Tünay oldu.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Tünay öğrencilere Hukuk Fakültesi'nde eğitim süreci, savcılık, hakimlik ve avukatlık meslekleri hakkında bilgiler verdi. Tünay ayrıca savcı, avukat ve hakim olmak için gerekli şartlar, sınav aşamaları, görev tanımları ve mesleğin zorluklarını da anlatarak, "Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra avukat, hakim ve savcı olabilirsiniz. Ancak bunların da belirli kriterleri var. Hakim ve Cumhuriyet Savcısı olmak istiyorsanız tekrar sınava girmeniz ve bu sınavda da başarılı olmanız gerekiyor. Ardından staj yapmanız ve sonrasında düzenlenecek olan sınavı geçmeniz gerekiyor" dedi.

Hakimlik ve savcılık mesleğinin zorluklarına değinen Tünay öğrencilere, "Bunlar kolay meslekler değildir. Hepsinin ayrı sorumlulukları vardır. Ben 11 yıldır bu görevi yapıyorum. Sizler de bir gün savcı hakim olabilirsiniz. Meslek seçiminde mutlaka hedefinizi belirleyiniz" tavsiyesinde bulundu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Kariyer Günleri'nin Konuğu, Savcı Tünay Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement