Karacabey Ovasında Su Taşkını - Son Dakika
Yerel

Karacabey Ovasında Su Taşkını

Karacabey Ovasında Su Taşkını

Bursa'da yağışlar ekili alanlarda hasar oluşturdu.

12.05.2014 17:04  Güncelleme: 09:19

Karacabey ilçesine bağlı Karasu, Kıranlar, Keşlik, Gölecik ve Şahin mahallelerinde yaklaşık 4 bin dönüme yakın ekili arazi yağışlardan olumsuz etkilendi.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, meclis üyesi Faruk Çakır ile birlikte oluşan zararla ilgili arazilerde incelemelerde bulundu. Vatandaşlardan bilgi alan Başkan Özkan, sorunun çevre kirliliği sonucu taşkınları bölgeden uzaklaştıramayan Karadere'den kaynaklandığı ve derenin ıslahı neticesinde bu sorunların büyük bir bölümünün ortadan kaldırılacağını kaydetti.

Karadere'nin yanı sıra  Gölecik Barajına dikkati çeken Başkan Özkan, "Gölecik barajı ile ilgili çalışmalar sürmekte. Söz konusu yatırım ciddi bir kaynak ve çalışma gerektirdiği için bazı gecikmeler yaşanmaktadır. Zaten barajın ihalesi tamamlanmış durumda. Yakın zamanda inşallah çalışmalar gerçekleşecek ve bu taşkınlar sonucu oluşan zararlar tarih olacak." şeklinde konuştu.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu da yaptığı açıklamada, "Maalesef kötü bir durumla karşı karşıya kaldık. Bu afet çiftçilerimiz için hiç iyi olmadı. Yağmurların günlerdir sürmesi, eken üreticiye de ekmeyene de ayrı bir dert verdi." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karacabey Ovasında Su Taşkını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement