Karaarslan Sanayicilere Projelerini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Karaarslan Sanayicilere Projelerini Anlattı

Karaarslan Sanayicilere Projelerini Anlattı

AK Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı Dr. Cüneyt Karaarslan, projelerini anlatmaya Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde devam etti.

11.03.2014 13:39

AK Parti Çukurova Belediye Başkan Adayı Dr. Cüneyt Karaarslan, projelerini anlatmaya Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde devam etti.

AOSB Başkanı Bekir Sütcü, Başkan Yardımcısı Osman Nuri Oğuz, yönetim kurulu üyeleri Vahit Gözek, Hikmet Aslan, Zahit Balbay ve Denetleme Kurulu Üyesi Hamit Yüzereroğlu ile Genel Sekreter Mustafa Keskin tarafından konuk edilen Dr. Karaarslan, "Siyaset ilminden değil ama siyaset akademisinden iki defa mezun olarak halkın karşısına çıkıyorum" dedi.

Önce Çukurova ilçesinin mevcut durumunu değerlendiren, ardından da projelerini anlatan Dr. Karaarslan, bir siyasetçinin halka sunduğu projenin uygulanabilir olması gerektiğini belirterek, "Akla, mantığa uygun olmayan projeler zaten halk tarafından da kabul görmüyor. Kaldı ki benim aday olduğum Çukurova ilçesinde sosyo-kültürel seviye oldukça yüksek, eğitimli, anlatılanı anlayan kesimin oranı yüksek. Birisi bir proje söylerken projenin kim tarafından söylediğine bakmak lazım hangi partinin adayından söylediğinde bakmak lazım bir de uygulanabilirliğine bakmak lazım. Bazı projeler teleferikler nasa uzay üssü gibi şeyler oturmuyor. Adana'da olma ihtimali yok. Bir de projenin uygulanabilir olduğu kadar halka katkısının da bulunması lazım" diye konuştu.

Mesleki yaşamında ulusal ve uluslararası birçok ödüller aldığını vurgulayan Dr. Karaarslan, 30 Mart'tan sonra da belediyecilik alanındaki ödüllerin hedefinde yer aldığını bildirdi.

Çukurova'da aday olmadan önce anket yaptırdığını ve bunun sonuçları doğrultusunda aday olduğunu ifade eden Dr. Karaarslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da veridği görev doğrultusunda halkın karşısına çıktığını, emir kabul ettiği bu görevi de en iyi şekilde yerine getireceğini kaydetti. Dr. Karaarslan, projelerini hazırlarken de yine anketlerden faydalandığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Bakın çok ilginçtir, Çukurova'da en büyük birinci şikayeti 21.yüzyıla rağmen yüzde 86 gibi bir oranla yol ve bozuk kaldırım sorunu oluşturuyor. Çok garip. Çünkü, Çukurova'yı konuşuyoruz. Çukurova 2008'de inşa edildi. 2009'da bu parti ile beraber bu belediye başkanı ile hizmet almaya başladı. Seyhan belediyesi üzerinden konuştuğumuzda 140 yıllık bir geçmişten bahsetmemiz gerekiyor. Yüreğir'den konuştuğumuzda 300 yıllık bir geçmişten bahsederiz. Ama Çukurova'dan bahsettiğimizde sadece 2009'dan itibaren diyebiliyoruz. Diğer meydanlar yollar güzel demiyorum. Oralarda yeni inşa edilmediği için çok eski yıllara bağlı hastalıklar olmuş olabilir. Fakat 2009'da sonra 21.yy bir şehir inşa ediyorken buralar arızalı halde inşa ediliyorsa burada çok ciddi bir belediyecilik sorunu var demektir."

"BİSİKLET EN BÜYÜK HOBİM"

Dr. Karaarslan, göreve geldiğinde Türkiye'nin en modern ve büyük bisiklet arenasını (Veledrom) Adana'ya kazandırılacaklarını belirterek, "Bu tesisler Türkiye'nin en etkin bisiklet sporu organizasyonlarını da Adana'ya taşımış ve kendi kentimizden milli bisikletçileri yetiştirmiş olacağız. Tesis, buz pistini de içerecek ve bu alandaki önemli boşluğu dolduracak" dedi. Kendisinin de bisiklet sporunu çok sevdiğini belirten Karaarslan, bisiklet yollarıyla da bu sporu yapmak isteyenlerin işlerini kolaylaştıracaklarını kaydetti. Karaarslan, "Aslında Turgut Özal Bulvarı bisiklet yolu için çok uygun. Bunun yanı sıra Dilberler Sekisinin altından itibaren Adnan Menderes Bulvarı boyunca hem yürüme hem de İstanbul'daki sahil boyunca olduğu gibi bisiklet yolu yapacağız" diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarıyla birebir iletişim halinde olacaklarını, istişare yapacaklarını anlatan Dr. Karaarslan, şöyle devam etti:

"Hatta benim belediyemde tekrar söylüyorum Çocuk Meclisi, Kadın Meclisi iştişari kurullarımız olacak. Bakın çocuk meclisi olmazsa olmaz. Çocukların ne istediğini çocuklara sormak lazım. Kadınlardan ne istediğini kadınlardan bileceksiniz, yaşlıların ne istediğini yaşlılardan dinleyeceksiniz, engellilerin istediklerini de yine engelliden öğrenebilirsiniz. Bir engellinin topluma kazandırılmasını sağlamak yada toplum tarafından itilmesini engellemek için o engellinin duygularını almadan bir proje üretmek mümkün mü?"

Kadınlara, gençlere, çocuklara, engellilere, yaşlılara ve toplumun tüm kesimlerine yönelik projelerinin olduğunu vurgulayan Karaarslan, "Bir belediye başkanının görevi bölgesinde yaşayan insanların mutluluğunu sağlamaktır" dedi.

Dr. Karaarslan, İlkyardım ve Çocuk Hastanesi projelerinden de söz ederek, "Bünyesinde her birimin yer alacağı Çukurova Çocuk Hastanesi sadece Çukurovalı çocuklara değil, bölgemize hizmet verecek bir sağlık tesisi olacak" diye konuştu.

AOSB Başkanı Bekir Sütcü ve yönetim kurulu üyeleri ise Dr. Karaarslan'ı kutlayarak, başarı dileğinde bulundular. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaarslan Sanayicilere Projelerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement