35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasında firariler için istenen 'kırmızı bülten' talebi reddedildi - Son Dakika
Yerel

35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasında firariler için istenen 'kırmızı bülten' talebi reddedildi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonucunda 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasının ilk duruşması ikinci günde devam etti. Duruşma 3 Mayıs 2024 tarihine ertelendi. Tanıkların ifadeleri ve sanıkların savunmaları alındı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk devamına, kırmızı bülten talebinin reddine karar verdi.

02.03.2024 04:03  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6 Şubat 2023'teki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, 35 kişinin yaşamını yitirdiği Ezgi Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin ikisi tutuklu, biri tutuksuz, ikisi firari 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Müşteki avukatının, Ezgi Apartmanı'nda faaliyet gösteren pastane yetkilisi firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in yakalanması için "kırmızı bülten" çıkarılması talebi, mahkeme başkanı tarafından reddedildi. Duruşma 3 Mayıs 2024 tarihine ertelendi.

6 Şubat depremlerinde yıkılan Ezgi Apartmanı davası 3 Mayıs'a ertelendi

Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanık Yakup Aktaş ile müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanıklar Mehmet Tekin ve Ertan Danacı, bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Mahkeme heyeti başkanı, duruşmaya tanıkları dinleyerek başladı. Daha sonra söz alan müşteki avukatı Rezan Epözdemir, Ezgi Apartmanı'nda faaliyet gösteren pastane yetkilisi firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in yakalanması için "kırmızı bülten" çıkarılmasını talep etti.

Ezgi Apartmanı davasında firari sanıklar için 'kırmızı bülten' kararına ret

SAVCI, MÜTALAASINI AÇIKLADI

Mütalaada firari sanıklar Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında "kırmızı bülten" çıkarılması, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devam etmesi istendi.

"BİNADA MÜHENDİSLİKVE TASARIM HATASI VAR"

Sanık avukatlarından Ersan Şen, Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in kolon ve kiriş kesmediğini savunarak sanıkların yakalama kararının kaldırılmasını istedi. Temsil ettiği sanıkların binaya en erken 2003 yılında geldiğini belirten Şen, şu ifadeleri kullandı:

Ezgi Apartmanı davasında firari sanıklar için 'kırmızı bülten' kararına ret

"Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel 2003 yılında bu binaya gelmişlerdi. Ezgi Apartmanı ile uzaktan yakından ilgileri yok, yani hiç kimse temsil ettiğim her iki sanığı bu inşaatı, bu binayı yapmakla itham etmiyor. Temsil ettiğim sanıklar asla kolon kesmemişlerdir, kiriş kırmamışlardır. Kırmızı bülten talebi kabul edilemez.Bu bina 2017 yılında yapılmış tadilatı bir Allah'ın kulu bir şey diyemiyor. Olası kast bu bina da olmaz. S.K. ve M.P. bu binayı çökertti mi? Kazan dairesi ile ilgili bütün delme kırma işlemleri yapılmamıştır ve biz kazan dairesine çivi çakmadık. Doğu ile batı arasındaki perde beton arasında fark var. Ezgi apartmanı burularak yıkılmıştır. Dosya bilirkişiye gittiğinde sorularımızın cevabını almış olacağız. Bina da mühendislik ve tasarım hatası var. Bu bina da temel yok. Temel hatası var. Neden algı oluşturuluyor. Burada olası kastın 'o' su var mı? Bu inşaata statik ve tasarım hatası var. Biz kolon kesmedik, kiriş kırmadık"

Mahkeme heyeti başkanı, Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında "kırmızı bülten" çıkarılması talebini reddetti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 3 Mayıs'a erteledi.

35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasında firariler için istenen \'kırmızı bülten\' talebi reddedildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı davasında firariler için istenen 'kırmızı bülten' talebi reddedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Gültekin Konukcu: Yine para konuşuyor 10 0 Yanıtla

Advertisement