Kadir Has Stadı FIFA U20 Dünya Kupası'na Hazır - Son Dakika
Yerel

Kadir Has Stadı FIFA U20 Dünya Kupası'na Hazır

Kadir Has Stadı FIFA U20 Dünya Kupası\'na Hazır

21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde Kayseri, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Rize ve Trabzon şehirlerinde gerçekleşecek olan dünyanın en büyük spor etkinliklerinden FIFA U20 Dünya Kupası öncesi,...

30.09.2012 10:49

21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde Kayseri, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Rize ve Trabzon şehirlerinde gerçekleşecek olan dünyanın en büyük spor etkinliklerinden FIFA U20 Dünya Kupası öncesi, İsviçre'nin Zürih kentinde bulunan FIFA'nın merkezinde bir toplantı yapıldı. Toplantıda Kayseri'yi Vali Şerif Yılmaz ile Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel temsil etti.

FIFA Başkanı Sepp Blatter ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya UEFA 1. Başkan Vekili, FIFA İcra Kurulu Üyesi ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 2. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Spor Genel Müdürü ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, TFF İcra Kurulu Üyesi Edip Eren, TFF Genel Sekreteri Prof. Dr. Emre Akin ile turnuvaya ev sahipliği yapacak olan Kayseri, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Trabzon ve Rize şehirlerinden yetkililer katıldı.

FIFA U20 dünya kupası tanıtım videosunun izlendiği ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'nin açılış konuşmasını yaptığı törende daha sonra FIFA Başkanı Sepp Blatter, FIFA Yönetim Kurulu Üyesi, UEFA 1. Başkan Vekili ve TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF 2. Başkan Vekili Servet Yardımcı ise Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından sırasıyla FIFA Başkanı Blatter, FIFA Genel Sekreteri Valcke, TFF Başkanı Demirören, TFF Onursal Başkanı Erzik, Spor Genel Müdürü Baykan ile ev sahibi şehirlerin temsilcileri deklarasyonu imzaladı. Deklarasyona Kayseri Büyükşehir Belediyesi adına Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel imza koydu.

Yıldız adaylarının kendilerini ilk kez gösterme fırsatı bulduğu, büyük ilgi gören ve tüm dünyada ilgiyle takip edilen FIFA U20 Dünya Kupası'nın açılış maçı 21 Haziran'da Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadyumu'nda yapılacak. 13 Temmuz'da İstanbul'da oynanacak final maçı ile sona erecek olan turnuvada Kayseri'de B Grubu maçlarının yanı sıra ikinci tur ve çeyrek final maçı ile toplam 8 müsabaka oynanacak. Turnuvaya en hazır stad olarak bilinen ve daha önce yapılan tüm FIFA incelemelerinde yüksek not alan Kadir Has Stadı, Zürih'teki toplantıda da ilgi odağı oldu.

Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel gerek televizyon kuruluşlarına gerekse de delegasyona hem Kayseri hem de Kadir Has

Stadı hakkında bilgi verdi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadir Has Stadı FIFA U20 Dünya Kupası'na Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement