İzol Saldırı Urfa ya Yapıldrı - Son Dakika
Yerel

İzol Saldırı Urfa ya Yapıldrı

İzol Saldırı Urfa ya Yapıldrı

Dün gece Şanlıurfa'nın savaş alanına dönmesine yol açan olayların ardından basın toplantısı düzenleyen bağımsız milletvekili adayı Zülfikar İzol, polislerin tutumunu eleştirdi.

22.05.2011 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dün gece Şanlıurfa'nın savaş alanına dönmesine yol açan olayların ardından basın toplantısı düzenleyen bağımsız milletvekili adayı Zülfikar İzol, polislerin tutumunu eleştirdi ve, "Bu saldırı Şanlıurfa'ya yapılmış hakaret, zulüm ve baskıdır" dedi. 15'i polis 40'a yakın kişinin yaralandığı olaylarda gözaltına alınan aralarında milletvekili İzol'un 2 kardeşinin de bulunduğu 74 kişi ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. AK Parti tarafından liste dışı bırakılınca bağımsız aday olan Zülfikar İzol'un, kent merkezindeki Abide Kavşağı'nda bulunan seçim bürosu önünde, dün miting için kente gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunun geçişinin ardından olaylar çıktı. İzol yandaşlarının taş, cam, şişe attığı polisler kalabalığa cop ve gaz bombaları ile müdahale etti. Uzun süren gerginlikte seçim bürosunun bulunduğu apartmanın birinci katından aşağı polislerin üzerine demir bir merdiven de atıldı. Gerginlikte 1'i ağır 15 polis memuru ile 20'nin üzerinde İzol taraftarı yaralanırken, 74 kişi ise gözaltına alındı.

İZOL: POLİS SALDIRISINA UĞRADIK

Milletvekili İzol, bugün olayların yaşandığı seçim bürosunda basın toplantısı düzenledi. Gerginlik sırasında seçim bürosuna polisler tarafından atılan gaz bombalarının kapsüllerinin bulunduğu masanın ardından, olaylarda yaralanan bazı kişileri de yanına alarak gazetecilere açıklama yapan İzol, suçsuz yere polislerin saldırısına uğradıklarını ifade edip, mağdur olduklarını söyledi. 20 yıllık yol arkadaşlığı ve dostluğu olduğunu söylediği Başbakan Erdoğan'ın seçim bürolarının önündeki güzergahtan geçişini öğrendiklerini ifade eden İzol, "Ben akrabalarıma ve seçmenlerime büromuzun önünden geçecek olan Başbakan'ımızın selamını almalarını ve alkışlamalarını söyledim. Ama bölgeden de takviye olarak gelen 600-700 polis Başbakan'ın konvoyunun geçişinden önce büromuzun önünü ablukaya aldılar ve amirlerinin ısrarlı baskıları sonrası bir anda saldırdılar" dedi.

Polislerin oğlu ve kardeşlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyi darp ettiğini ve kendisinin de atılan gaz bombalarından dolayı boğulma tehlikesi geçirdiğini anlatan İzol, şöyle konuştu: "Seçim büromuz Zülfikar İzol'un değil, tüm Şanlıurfa'nın seçim bürosudur. Burada uğradığımız saldırı da; benim şahsıma değil tüm Şanlıurfa'ya yapılmıştır. Tüm Şanlıurfa yaşananları gördü. Dün gece uğradığımız saldırı Şanlıurfa'ya yapılmıştır ve Urfa halkına hakaret edilmiş, zulüm edilmiş ve baskı uygulanmıştır. Seçim bürosunda yemek yemekte olan seçmenlerimizin üzerine 100-150 gaz bombası atılmıştır. Demokrasi, özgürlük bunun neresinde? AB sürecinde uğradığımız saldırıyı hak etmedik. Burada bağımsız adayı destekleyen insanlara böyle yapılır mı? Terörist olsa bile böyle yapılmaz. "

Toplantı sırasında seçim bürosunda bulunan yüzlerce taraftarı da sık sık, 'İzol meclise' sloganı atarak İzol'a destek verdi.

POLİS: 400 KİŞİ SALDIRDI

Dün gece yaşanan olaylara ilişkin olarak Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden de yazılı bir açıklama yapıldı. Başbakan Erdoğan'ın GAP Havaalanı'na inerek kente hareket etmesinin ardından bazı İzol taraftarlarının pankartlar açıp, içine karıştıkları konvoyu tehlikeye düşürdüğü vurgulanan açıklamada, bir minibüste bulunan 20 kişinin gözaltına alındığı ve savcılık talimatı ile bu kişilere Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanıp, serbest bırakıldığı belirtildi. Akşam saatlerinde ise Başbakan Erdoğan'ın katılacağı bir açılış programı için İzol'a ait seçim bürosunun bulunduğu güzergahtan geçeceği, seçim bürosunda 400 kişilik kalabalığın bulunmasından dolayı güvenlik tedbiri alındığı belirtilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Seçim bürosu önünde bulunan 400 kişilik grup, Başbakan'ın geçişi esnasında bir anda ayağa kalkarak tedbir almış olduğumuz İpekyol Caddesi üzerine taşlı ve sopalı olarak saldırmaya başlamışlardır. Grubun içerisinde bulunan bir kişinin yönlendirmesi sonrası şahıslar topluca galeyana gelerek, fiili saldırıda bulunmak istemiş, güvenlik görevlilerimiz tarafından kalabalığa defalarca sakin olması edilmiştir. Buna ikazlara rağmen şahıslar; taş, şişe, seçim bürosu önündeki tabure ve sandalyeleri atmaya başlamışlardır. Bunun üzerine suça karışan ve görevlilere saldıran 74 kişi orantılılık ilkesine ve zor kullanılarak yakalanmıştır. Olaylar sırasında 15 güvenlik görevlisi değişik yerlerinden yaralanmıştır. Kahramanmaraş Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Muhittin Mert, kafasına atılan merdiven nedeniyle ağır yaralanmış ve yoğun bakım ünitesinde tedavi görmektedir. "

- Şanlıurfa - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel İzol Saldırı Urfa ya Yapıldrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement