İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İgc) Ziyaret Eden AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Tutuklu... - Son Dakika
Yerel

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İgc) Ziyaret Eden AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Tutuklu...

İzmir Gazeteciler Cemiyeti\'ni (İgc) Ziyaret Eden AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Tutuklu...

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret etti.

04.09.2012 15:38

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret etti. Beraberinde AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Nazmi Kalyoncu ve Yusuf Kenan Çakar olduğu halde İGC Başkanı Atilla Sertel ile görüşen Akay, tutuklu gazeteciler konusunun gündeme gelmesi üzerine, tutuklu gazetecilerin tutukluluk sürelerinin uzamasından kendilerinin de rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Akay, "Tutukluluk süreleri uzadıkça insanlar zulüm görüyor. Bugün zulüm altında olan veya tutuklu olarak bulunan gazetecilerin en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmasını bekliyoruz. Gazetecilerin çok zor şartlarda görev yaptığını biliyorum. Bu uğurda birçok gazeteci de hayatını kaybetti. Partimizin ileri gelenleri bu konudaki düşüncelerini yansıtıyor. Sayın Bülent Arınç'ın da ifade ettiği gibi ülkemizdeki tutukluluk sürelerinin uzun olduğunu düşünüyorum. Bu süre uzadıkça insanlar zulüm görüyor. Bu işin bir an evvel sonuçlanmasını ve gazetecilerin en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden İGC Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel de, gazetecilerin özgür kalması yönündeki çağrısını yineledi: "Özellikle Suriye'de tutuklu bulunan gazeteci arkadaşımız Cüneyt Ünal'ın serbest bırakılmasına yönelik çağrımızı yinelerken, tutuklu gazetecilerin de bir an önce özgürlüklerine kavuşmasını bekliyoruz."

Ziyarette İGC Genel Sekreteri Misket Dikmen ve Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Sevgi de hazır bulundu.

(HD)

04.09.2012 14: 57: 00

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İgc) Ziyaret Eden AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Tutuklu... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement