İşten Çıkarılan İşçilerden Eylem - Son Dakika
Yerel

İşten Çıkarılan İşçilerden Eylem

İşten Çıkarılan İşçilerden Eylem

Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı taşeron firmalarda çalışırken işten çıkarılan işçi ve aileleri eylem gerçekleştirdi.

06.06.2014 18:41

Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı taşeron firmalarda çalışırken çıkarılan işçi ve aileleri eylem yaptı.

Kazım Karabekir Caddesi'nde toplanan Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı taşeron firmalarda çalışırken işten çıkarılan işçi ve aileleri, bir süre slogan attı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu üyesi bir grubun da destek verdiği işçiler, daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesine doğru yürüyüşe geçti.

Büyükşehir Belediyesi önünde işçiler adına basın açıklaması yapan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, Büyükşehir Belediyesinden haksız biçimde yaklaşık bin kişinin işten çıkarıldığını öne sürdü. Birçok işçinin ya telefonla ya da noter kararıyla işine son verildiğini ileri süren Karakurt, bu yanlışlıktan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyledi.

Belediyeden çıkarılan birçok işçinin mağdur olduğunu, bazılarının kiralarını dahi ödeyemediğini ifade eden Karakurt, "İşten çıkarılmalarla ilgili 10 bin dilekçeyi belediyeye vereceğiz. Pazartesi gününe kadar cevap bekleyeceğiz. Cevap alamazsak imza kampanyası, oturma eylemi ve protestolara devam edeceğiz" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Antalya Valisi Sebahattin Öztürk ile görüşme talebinde bulunduklarını dile getiren Karakurt, "Biz kimseden bir şey istemiyoruz, sadece işlerinden haksız şekilde çıkarılan işçilerin haklarını savunuyoruz. Bütün işçilerin taleplerini tek tek not alarak yetkililere iletmek istedik. Bu bir ekmek ve gelecek davasıdır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan işçiler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşten Çıkarılan İşçilerden Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement