İşkur İstihdam Ediyor - Son Dakika
Yerel

İşkur İstihdam Ediyor

İşkur İstihdam Ediyor

Çalışma İş Kurumu Batman İl Müdürü Besim Eviz, Batmanda 3 bin 677 işgücü talebi aldıklarını söyledi.

12.12.2013 10:50

Çalışma İş Kurumu Batman İl Müdürü Besim Eviz, özel sektör ile uzmanlar vasıtasıyla kurdukları etkili iletişim sonucunda 863 iş yeri ziyaretinin gerçekleştirdiklerini belirterek, bu ziyaretlerde 3 bin 677 işgücü talebi aldıklarını söyledi.

Eviz, Türkiye genelinde olduğu gibi Batman'da da mesleksizliğin istihdamda en önemli sorun olduğunu kaydetti. Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de istihdamın sağlanmasındaki en önemli unsurun meslek edinmek olduğunu aktaran Eviz, İl müdürlüğü olarak mesleki eğitimlere önem verdiklerini belirtti. 2013 yılının ilk 9 ayında vermiş oldukları mesleki eğitimleri başarıyla tamamlayan 863 vatandaşın istihdam edildiğine vurgu yapan Eviz, "Ayrıca iş başı eğitim programları aracılığıyla 627 işsizimizi iş başında eğiterek meslek edinmelerini sağlayıp, istihdama olumlu bir katkı sağlamış olduk" dedi.
YÜZLERCE KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLDİ
İl müdürü Besim Eviz, 2013 yılı içerisinde kendi işinin patronu olmak isteyen 600 kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerini aktararak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ayrıca bu yeni girişimcilerimizi Türkiye'de ilk defa yapılan usta-çırak eşleştirmesiyle daha önce girişim sahibi ve alanında uzman kişilerle bir araya getirerek iş hayatlarında başarılı birer işveren durumuna getireceğiz. Bu çalışmamızı MÜSİAD Batman şubesi ile işbirliği yaparak hayata geçiriyoruz." dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İşkur İstihdam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement