İş Teftişlerinin Tanıtımı Samsun'da Yapılacak - Son Dakika
Yerel

İş Teftişlerinin Tanıtımı Samsun'da Yapılacak

İş Teftişlerinin Tanıtımı Samsun\'da Yapılacak

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Samsun Ticaret Borsası tarafından İş Teftiş Kurulu Başkanlığı koordinatörlüğünde, İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığı’nca, “2014 Yılında Uygulanacak Olan Programlı Teftişlerin Tanıtım Toplantısı” cuma günü saat 14.00’te Büyükşehir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

15.01.2014 16:35

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Samsun Ticaret Borsası tarafından İş Teftiş Kurulu Başkanlığı koordinatörlüğünde, İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığı'nca, "2014 Yılında Uygulanacak Olan Programlı Teftişlerin Tanıtım Toplantısı" cuma günü saat 14.00'te Büyükşehir Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Çalışma hayatı ile ilgili mevzuatın uygulanıp, uygulanmadığını izlemeye ve denetlemeye ve bu sayede de çalışma barışının oluşturulmasına yönelik olarak, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Samsun Ticaret Borsası tarafından İş Teftiş Kurulu Başkanlığı koordinatörlüğünde, İş Teftiş Ankara Grup Başkanlığı'nca, "2014 Yılında Uygulanacak Olan Programlı Teftişlerin Tanıtım Toplantısı" cuma günü saat 14.00'te Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde yapılacak.

İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel ve İş Teftiş Ankara Grup Başkanı Erol Güner'in de katılımlarıyla, düzenlenecek toplantı öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişlerinden Koordinatör Bekir Satılmış ve İş Müfettişi Recep Civil, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu makamında ziyaret ettiler. Toplantının önemine değinen TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "İş Teftişinin amacı sorunları birlikte çözmek, birlikte iş yapma kültürünü oluşturmak, çalışma koşullarını iyileştirmek ve çalışma barışına ve istihdama katkıda bulunmak. Devletimiz adına bu görevi yerine getiren iş müfettişleri, en önemli varlık olan insanın güvenli şekilde çalıştığı, sağlığının bozulmadığı, haklarını tam olarak aldığı bir işyeri ortamı ile bilinçli işçi ve işveren tarafından oluşması için çaba göstermekte, çalışma hayatındaki taraflar arasında köprü vazifesi görerek çalışma barışına ve istihdama katkıda bulunmaktadır. İş teftişi sürecinin başarıya ulaşmasında ve çalışma hayatının sorunlarının çözülmesinde devletin ve sosyal tarafların işbirliği önemli yer tutmaktadır. İş teftişinin karşılıklı işbirliği ve diyalog içinde yapılmasına yönelik kültürünün oluşturulması halinde, çalışma barışının ve güvenliğin sağlandığı, iş verimliliğin arttığı, tarafların mutlu olduğu bir çalışma hayatı oluşacaktır. Bu çerçevede, düzenlenecek toplantımızda, 2014 yılında uygulanacak olan programlı teftişlerin kapsadığı alanlar katılımcılarla paylaşılacaktır" dedi.

Ziyarette konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişlerinden Koordinatör Bekir Satılmış ise, çalışma hayatını izleme, denetleme ve teftişe yetkili olan iş müfettişlerinin mensubu oldukları İş Teftiş Kurulu Başkanlığı, çalışma barışının sağlanması ve korunmasına, toplumun gelişmesine ve sosyal refahın artmasına hizmet ederken, insan odaklı yeni teftiş anlayışı ile sosyal taraflar arasında köprü görevi üstlenerek, çalışma barışına katkıda bulunma misyonunu üstlendiğini söyledi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Teftişlerinin Tanıtımı Samsun'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement