İnegöl Osb'ye Yonca Tipi Köprülü Kavşak Yapılacak - Son Dakika
Yerel

İnegöl Osb'ye Yonca Tipi Köprülü Kavşak Yapılacak

İnegöl Osb\'ye Yonca Tipi Köprülü Kavşak Yapılacak

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Organize Sanayi Bölgesi’ne araç girişlerini kolaylaştırmak için yonca tipi kavşak yapılacağı bildirildi.

20.01.2014 17:04

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Organize Sanayi Bölgesi'ne araç girişlerini kolaylaştırmak için yonca tipi kavşak yapılacağı bildirildi.

Yoğun araç trafiği sebebiyle çok sık kaza yaşanan Bursa-Ankara yolunun İnegöl OSB girişine köprülü kavşak yapılacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte İnegöl'deki önemli kavşak geçiş noktalarında inceleme yaptı. Şahin, OSB'ye yapılacak kavşak ve iki alt geçitteki düzenlemelerle ilgili projelerin yıl sonuna kadar hazırlanıp ihale aşamasına gelineceğini müjdesini verdi.

İnegöl OSB'ye günün her saatinde çok sayıda büyük araç giriş çıkışı olduğunu, özellikle sisli havalar başta olmak üzere neredeyse her gün kaza meydana geldiğini söyleyen Şahin, bu sıkıntıya son vermek istediklerini bildirdi. Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür ile yaptıkları inceleme sonrasında söz konusu yere tırların da kolayca dönüş yapabileceği büyüklükte yonca tipi kavşak yapılması yönünde görüş birliğine vardıklarını belirten Şahin, '"arayolları Bölge Müdürlüğümüz proje hazırlıklarına hemen başlayacak. Mümkün olan en kısa sürede ihale aşamasına gelmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Ankara yolu üzerindeki Mesudiye yolunda 25 yıl önce yapılan ve sadece yayalar ile küçük araçların geçebildiği alt geçitte de inceleme yapan Şahin ve beraberindekiler, bu alt geçidin yerine büyük araçların da geçebileceği büyüklükte bir alt geçit yapılması yönünde fikir birliğine vardı. Şahin, bu yönde de proje hazırlanacağını ve en kısa sürede ihale aşamasına getirileceğini kaydetti.

İnegöl Belediyesi tarafından 3 yıl önce yapılan Kozluca yaya alt geçidinin de genişletileceği bilgisini veren Milletvekili Hüseyin Şahin, "Buraya da küçük araçların geçebileceği büyüklükte bir geçit yapılacak. Hazırlıkları bugün itibarıyla başlatıyoruz" diye konuştu.

Şahin, gerek OSB'deki köprülü kavşak, gerekse Mesudiye ve Kozluca alt geçitlerindeki proje hazırlıklarına hemen başlanacağını ve hedeflerinin yıl sonuna kadar ihale aşamasına gelmek olduğunu söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnegöl Osb'ye Yonca Tipi Köprülü Kavşak Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement