İlahiyat Fakültesi'nde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Yerel

İlahiyat Fakültesi'nde Mezuniyet Sevinci

İlahiyat Fakültesi\'nde Mezuniyet Sevinci

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İlahiyat Fakültesi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı.

14.06.2014 10:19

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İlahiyat Fakültesi'nde mezuniyet heyecanı yaşandı.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi bitişiğindeki Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Öztürk, mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı.

Mezun öğrenciler sahneye ellerinde meşalelerle mehter marşı eşliğinde çıktılar. Törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve AK Parti Kayseri Milletvekillerinin gönderdiği mesajlar ile Kur'an-ı Kerim okundu.

Törende konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, içinde yaşadığımız dünyanın çok karmaşık, algılanması zor bir dünya haline geldiğini ifade ederek, "Belki Ortaçağ'da birkaç yüzyıl içerisinde meydana gelen olaylar, dikkat ederseniz, geriye doğru baktığımızda birkaç yıl içerisinde çok daha karmaşık olarak, çok daha güç bir şekilde karşımıza çıkıyor. Birini anlamadan başka bir olayla karşılaşıyoruz. Yarın neyle karşılaşacağımızı tahmin edemiyoruz. Sanayi ve teknoloji olarak insanlık o kadar ileri noktalara geldi ki, onları kullanmakta zorluk çekiyoruz. Önümüzde bambaşka bir dünya var. Dünya büyük bir köy haline geldi" dedi.

Bütün bu gelişmelere rağmen, insanlığın çözemediği ve her zaman yokluğunu hissettiği bazı eksiklikler bulunduğunu da kaydeden Keleştemur, şunları söyledi:

"İşte bu eksiklikler, bizim medeniyetimizde, mensubu olduğumuz dinimizdeki meseleler. Ama biz bunları ne kadar iyi anlıyoruz, ne kadar iyi özümsüyoruz, ne kadar uyguluyoruz? Burada ciddi bir soru işaretiyle karşı karşıyayız. Eğer bunlar gereği kadar yerine getirilseydi, çekilen sıkıntılar, Ortadoğu'da yaşanan olumsuzluklar, bizi de etkileyen olaylar olmayacaktı veya başka türlü olacaktı. Bugün İslam coğrafyası ne yazık ki her gün kanla, barutla, silahla ve ölümle sarsılıyor. Biz bunları seyrediyoruz, çözüm bulamıyoruz. İşte temel iş, siz hocalarıma ve burada yetişen gençlere düşüyor. Çünkü insanlığın karşı karşıya bulunduğu problemlerin çözümünü en iyi anlayacak, en iyi özümseyecek ve insanlığa yeni çözümler üretecek olan sizlersiniz."

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Öztürk de yaptığı konuşmada, "Tarihte olduğu gibi bir kez daha insanlığa rehber ve örnek birer şahsiyet olacağınıza gönülden inanıyor ve sizlere akıl, din, ilim ve bilimin ışığında yürüyeceğiniz hayat yolculuğu boyunca bu asli misyonumuzu unutmamanızı tavsiye ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından mezun olan 400 öğrenciye diplomalarının ve hediyelerinin verilmesine geçildi. Dönem birincisi Serpil Dinç'e diplomasını ve ödülünü ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur verirken, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ve İhlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Öztürk ve protokol üyeleri de diğer mezun olan öğrencilerin diploma ve ödüllerini verdi.

Tören, dönem birincisi Serpil Dinç'in yaş kütüğüne plaket çakmasıyla son buldu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İlahiyat Fakültesi'nde Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement