Huzurevi Sakinlerine Sağlık Kontrolü - Son Dakika
Yerel

Huzurevi Sakinlerine Sağlık Kontrolü

Huzurevi Sakinlerine Sağlık Kontrolü

Erdemli Sağlık Gönüllüleri Derneği üyesi doktorlar Erdemli Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlıları muayene etti.

11.11.2013 09:29  Güncelleme: 09:33

Erdemli Sağlık Gönüllüleri Derneği (DERMAN) üyesi doktorlar Erdemli Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlıları muayene etti.

DERMAN doktorları tarafından düzenlenen etkinlikte 50 huzurevi sakini muayene edildi. Bunlardan 25'i hastane ortamında incelenmek üzere Erdemli Devlet Hastanesi'ne sevk edilirken bazı hastalara da reçete yazılarak ilaç tedavisine başlandı. Toplam 11 hasta ise diş protezi yapılmak üzere Erdemli Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine sevk edildi.

Etkinliğe katılan Erdemli Devlet Hastanesi Yöneticisi Yahya Efe, "Buraya gelmek, huzurevi sakinlerini ziyaret etmek bizi de fazlasıyla mutlu ediyor. Bir kısım hastamızı muayene ettik. Bazı hastalarımızın tedavilerine de hastanemizde devam edeceğiz. Bu etkinlikte İnşallah huzurevi sakinlerimize faydalı olmuşuzdur" dedi.

Dernek tarafından bu tür etkinliklerin devam ettirileceğini belirten DERMAN Başkan Yardımcısı Abdulkadir Baştürk'te, "Bu tür etkinlikleri sosyal sorumluluk kapsamında değerlendiriyoruz. Bu amaçla bugün buradayız" diye konuştu.

Etkinliğin huzurevi sakinlerine çok faydalı olduğunu ifade eden Huzurevi Müdürü Tevfik Kılınç ise, "DERMAN'ın düzenlediği ve Erdemli Devlet Hastanesi'nin de katkı sunduğu bu çalışma, hem bizleri hem de sakinlerimizi ziyadesiyle mutlu etti. Hastalarımızın ayaklarına kadar gelerek onları muayene eden doktorlarımıza ve bu etkinliği düzenleyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hem sağlık açısından hem de moral motivasyon açısından huzurevi sakinlerimize faydalı olan bir etkinlik oldu. Bu tür etkinliklerin daim olmasını dileriz" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Huzurevi Sakinlerine Sağlık Kontrolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement