Hopa'da Öğrenme Şenliği ve Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Hopa'da Öğrenme Şenliği ve Yıl Sonu Sergisi

Hopa\'da Öğrenme Şenliği ve Yıl Sonu Sergisi

Hopa ilçesinde Öğrenme Şenliği ve Yıl Sonu Sergisi etkinliği düzenlendi.

30.05.2014 16:01

Hopa ilçesinde Öğrenme Şenliği ve Yıl Sonu Sergisi etkinliği düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yıl sonu sergisinin açılışına, Vali Kemal Cirit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, İlçe Belediye Başkanı Nedim Cihan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz ve davetliler katıldı.

Yanmaz, törende yaptığı konuşmada, 6. Öğrenme Şenlikleri'nin 6. ayağının Hopa'da gerçekleştirildiğini belirterek, "Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün geçen yıl 3 ilde düzenlediği şenlikleri, bu yıl Artvin'de gerçekleştirmek için adım atmış bulunuyoruz. İlçelerimizde yaptığımız öğrenme etkinliklerinde ilimizi de değerlendirerek 12-13 Haziran'da orada sergilemiş olacağız" dedi.

İl genelinde 3 yıl önce 11 bin 625 okuma yazma bilmeyen vatandaş bulunduğunu ifade eden Yanmaz, bu yıl itibarıyla bu sayıyı 3 bin 25'e kadar düşürdüklerini söyledi.

Yanmaz, 3 yıl sonra "Okumaz yazmazımız yoktur" tabelasını şehrin girişine asmak istediklerini kaydederek, "Halkımdan, değerli öğretmenlerim ve sayın Kaymakamımdan destek bekliyorum. Artvin halkı, aydınıyla, bilim adamlarıyla bunu hak ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hopa Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile Gürcistan'dan gelen Acara Özerk Cumhuriyeti Keda Bölgesi halk oyunları ekipleri gösteri sundu.

Daha sonra Vali Cirit, açılışını yaptığı sergiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı. Cirit ve protokol üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Öğrenme Şenliği'nin açılış törenine katıldı.

Vali Kemal Cirit, alanda bulunan sağlık standını ziyaret ederek tansiyon ve şekerini ölçtürdü. Tansiyon ve şekeri normal çıkan Vali Cirit, tüm vatandaşların sağlıklarına dikkat etmelerini istedi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hopa'da Öğrenme Şenliği ve Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement