Hisarcık'ın Yukarı Yoncaağaç Köyünde 'Hayır Yemeği' - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ın Yukarı Yoncaağaç Köyünde 'Hayır Yemeği'

Hisarcık\'ın Yukarı Yoncaağaç Köyünde \'Hayır Yemeği\'

Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Yukarı Yoncaağaç köyünde, bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen ' Hayır Yemeği'ne yaklaşık 1000 kişinin katıldığı bildirildi.

10.05.2014 15:54

Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Yukarı Yoncaağaç köyünde, bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen ' Hayır Yemeği'ne yaklaşık 1000 kişinin katıldığı bildirildi.

Köy muhtarlığının verdiği hayır yemeği öncesi köyde Muhtar Ömer Altın başkanlığında oluşturulan 4 kişilik yardım komitesi tarafından köy halkından toplanan nakdi yardımlarla pişirilen tas kebap, pilav, mercimek çorbası, helva ve ayran köy konağında ve kahvehanede toplanan davetlilere ikram edildi.

Yukarı Yoncaağaç köyü Muhtarı Ömer Altın, 5 yıldan bu yana geleneksel olarak düzenledikleri hayır yemeğinin köylüler ve çevre yöre halkıyla aralarındaki birlik ve beraberliği pekiştirdiğini ifade ederek," 5 yıl önce Köy İhtiyar heyetimizin aldığı karar gereği kaza ve belalara karşı düzenlemeye başladığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz hayır yemeğine çevre ilçe ve köylerden büyük iştirak olmaktadır. Yemek öncesi din görevlileri tarafından verilen dini sohbetlerin ardından mevlit okunup ilahiler söylendi ve topluca dua yapıldı. Hayır yemeğine katılan ve katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun" dedi.

Yukarı Yoncaağaç köyünde verilen hayır yemeğine Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Özenç, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, AK Parti İlçe Başkanı Salim Turası, İl Genel Meclisi Üyeleri İbrahim Kılıç, Mustafa Şen ve davetliler katıldı. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ın Yukarı Yoncaağaç Köyünde 'Hayır Yemeği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement