Hem Kur'an Okumayı Hem de Resim Yapmayı Öğrendiler - Son Dakika
Yerel

Hem Kur'an Okumayı Hem de Resim Yapmayı Öğrendiler

Hem Kur\'an Okumayı Hem de Resim Yapmayı Öğrendiler

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı Çıkacak Camii'nde ilçe müftülüğü tarafından açılan yaz Kur'an kursuna katılan öğrenciler Kur'an eğitiminin yanında resim ve el sanatları dersi de aldı.

26.08.2013 10:36

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Kargıpınarı Çıkacak Camii'nde ilçe müftülüğü tarafından açılan yaz Kur'an kursuna katılan öğrenciler Kur'an eğitiminin yanında resim ve el sanatları dersi de aldı. Kurs süresince öğrencilerin yaptığı yaklaşık 80 eser ise camii içerisinde sergiye açıldı.

Açılan kursa katılan 45 öğrenci cami imamı Fatih Gezici'nin verdiği Kur'an ve din eğitimine ek olarak resim öğretmeni Çağatay Uysal'ın el sanatları ve resim derslerine katıldı. Cami bahçesinde yapılan sergi açılışı töreninde ise öğrenciler, protokol ve velilere kurs boyunca öğrendikleri sureler ve dini eğitimlerden sunumlar yaptı.

İnsanoğlunun ahret hayatına yatırım yapabilmesi için çocuk ve insana yatırım yapması gerektiğini belirten Müftü Mahmut Sami Türkmenoğlu, "İnsan dünya hayatına yatırım yapacaksa ne yapar? Apartman yapar iş yeri açar, ticaretine ticaret katar. Eğer iki taraflı yatırım yapmak istiyorsanız. Hem dünyaya hem de ahrete yatırım yapmak istiyorsanız; insana yatırım yapmalısınız. Çocuğa yatırım yapmalısınız. Bu kursumuzda eğitim gören öğrencilerimiz bu gün burada bizlere besmeleden başladılar neredeyse bize ilmihali özetlediler. Hiç olmazsa neyi öğrendiler, camiyi öğrendiler, peygamberi öğrendiler, Allah'ı öğrendiler, manevi duyguyu alt yapı olarak oluşturdular. İşte bizim ve sizin kazancınız bu. Çocuklarımızın birçoğu bilgisayar başında internet kafeleri doldurmak yerine yaz tatilini camilerimize gelerek değerlendirdiler. Biz personellerimizden özellikle şunu istedik. Çocukları camiden kaçıracak, onları üzecek hiçbir şey yapmayın. Kendinizi sevdirin, Kur'an'ı sevdirin, camiyi sevdirin dedik. Bunda da başarılı olduğumuzu görüyorum. Bu vesileyle başta belediye başkanımız, cami imamımız ve tüm mahalle halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Çıkacak semtinde yaşayan insanların sıcakkanlılığına vurgu yapan Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin'de, "Bugün burada bu manzarayı bizlere sunan Fatih hocamıza ve resim öğretmeni Çağatay Bey'e çok teşekkür ediyorum. Çıkacak semtimizin insanları bu tür etkinliklere çok sıcak bir şekilde kucak açar. İnsanlarımızın arasında küslük ve dargınlık olmaz. Bu gün burada bizleri çok güzel bir şekilde ağırladılar. Onlara da çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Misafir öğrencilerle birlikte yaklaşık 45 öğrencinin kurs imkanlarından faydalandığını belirten Camii imamı Fatih Gezici ise, "Bu yıl kursumuzda yaptığımız değişikliklerle çok kıymetli bir iki ay geçirdiğimize inanıyoruz. Kurs boyunca öğrencilerimizin devamlılığını sağlamak için erkek öğrencilerimizle futbol müsabakaları, kız örencilerimiz için ise el sanatları ve resim dersleri düzenledik. Yapılan bu faaliyetlerle de öğrencilerin kişisel gelişim ve hayal gücü eğitimine de faydalı olduğumuza inanıyorum. Verilen bu iki aylık kursların amacına ulaşabilmesi için her yıl öğrencilerimizin kurslara devam etmesi gerekir. Ailelerden bu konuda duyarlı olmalarını istiyorum. Kursumuza ve camimize desteklerini esirgemeyen Kargıpınarı Belediye Başkanı Kerim Şahin, İlçe Müftümüz Mahmut Sami Türkmenoğlu ve öğrenci velilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu

Konuşmaların ardından öğrencilerin kurs süresince yaptıkları eserlerin sergilendiği sergi açılışı yapıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hem Kur'an Okumayı Hem de Resim Yapmayı Öğrendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement