Hayırseverden Karacabey'e Anaokulu - Son Dakika
Yerel

Hayırseverden Karacabey'e Anaokulu

Hayırseverden Karacabey\'e Anaokulu

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, bir hayırsever tarafından annesi adına yaptırılan anaokulu törenle açıldı.

08.05.2014 16:05

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, bir hayırsever tarafından annesi adına yaptırılan anaokulu törenle açıldı.

Cahide Kırlıağaç Anaokulu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bilici, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı törenle açıldı. Folklor ekiplerinin ve anaokulu öğrencilerinin gösterileriyle başlanan programın açılış konuşmasını yapan hayırsever vatandaş Ulvi Kırlıağaç, "Rahmetli annem, her zaman bize okuyun, okutun, okumak isteyenlere yardımcı olun derdi. Biz de bu anaokulunu yaptırarak, onun nasıl bir eğitim sevdalısı olduğunu göstermiş olduk" dedi.

Kırlıağaç, anaokulunun 3271 metrekare alan üzerine inşa edildiğini söyledi.

Eğitimin olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, eğitim meselesi çözülmeden hiçbir meselenin çözülemeyeceğini belirtti. Türkiye'yi daha güzel yarınlara taşımak için eğitim meselesini çözmek gerektiğini belirten Vali Karaloğlu,"Ülkemizde son 10 yılda ciddi değişimler yaşandı. Bunun içinde en önemli değişim, merkezi bütçeden en büyük payın eğitime ayrılması oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, hayırsever vatandaşların katkısıyla eğitime destek olmaya devam ediyor. Bursa bu konuda en şanslı illerden biri. İlimizde eğitime 430 milyon lira bağış yapıldı. Hayırseverlerimiz eğitim konusunda çok şeyler yaptırdılar. Bugün Ulvi Bey de onlardan biri olarak, annesi adına böyle güzel bir okul yaptırarak hem annesinin adını yaşatmış, hem de eğitime ciddi anlamda katkı sağlamış oluyor. Ben kendisine bu anlamda çok teşekkür ediyorum. Görüyoruz ki Karacabey'de bu konuda şanslı bir ilçemiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cahide Kırlıağaç Anaokulu'nun açılışını yapan Vali Münir Karaloğlu, okulda incelemelerde bulunup, minik öğrencileri sevdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayırseverden Karacabey'e Anaokulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement