Has Parti'den "Evren Bulvarı" "Erbakan" Olsun Çağrısı - Son Dakika
Yerel

Has Parti'den "Evren Bulvarı" "Erbakan" Olsun Çağrısı

Has Parti\'den "Evren Bulvarı" "Erbakan" Olsun Çağrısı

HAS Parti Adana İl Başkanlığı Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine 'açık mektup' göndererek, "Kenan Evren Bulvarı"nın isminin "Prof.Dr.Necmettin Erbakan Bulvarı" olarak değiştirilmesi çağrısında bulundu.

05.03.2012 13:51

HAS Parti Adana İl Başkanlığı Büyükşehir Belediyesi Meclis üyelerine 'açık mektup' göndererek, "Kenan Evren Bulvarı"nın isminin "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı" olarak değiştirilmesi çağrısında bulundu.

HAS Parti Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, düzenlediği basın toplantısında, Kenan Evren Bulvarı'nın isminin değiştirilmesi için daha önce yaptıkları çağrının cevapsız kaldığını belirterek, Adana Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine mektup gönderme kararı aldıklarını söyledi. Kenan Evren Bulvarı isminin değiştirilerek, bulvara, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan isminin verilmesini önerdiklerini söyleyen Cengil, Darbelerin tartışıldığı bir süreçte bu değişikliğin çok anlamlı olacağını ve darbecilere verilecek en güzel cevap olacağını ifade etti.

Cengil, "TBMM yeni anayasa çalışmalarıyla anti demokratik düzenlemeleri ortadan kaldırmayı hedeflerken, yerel yönetimlerin de kendi yetki alanları çerçevesinde demokratikleşmeye katkı koymaları beklenir" dedi.

12 Eylül darbesinde yüzlerce kişinin idam edildiğini, binlerce kişinin hapishanelerde işkencelere maruz bırakıldığını, on binlerce kişinin işinden edildiğini, yüz binlerce kişinin fişlendiğini ve Türkiye ekonomisine büyük kayıplar yaşatıldığını hatırlatan Cengil, "Bunu yapanların isimlerinin adeta taltif nişanesi gibi isimlerinin okullara, çarşılara, meydanlara, cadde ve bulvara verilmesi zuldür. Bu zulden kurtulmak için herkese özellikle Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine büyük görev düşüyor. Darbeleri yapanların, yaptıklarının yanlarına kar kalmaması için, bir daha darbeye tevessül etmemeleri için bu adımların atılması şarttır" diye konuştu.

Cengil, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin takipçisi olacaklarını, nasıl bir tutum takınacaklarını yakından inceleyeceklerini belirterek, "Kenan Evren Bulvarı'nın isminin değiştirilmesi için neden adım atmıyorlar? Veyahut üzerlerinde bir baskı varsa kimlerin baskısının olduğunu, kimlerden çekindiklerini kamuoyuna açıklamalarını isteyeceğiz. Çünkü böyle bir şey varsa bunu açıklamak zorundadırlar. Meclis'te bulunana bütün partiler darbecilerin cezalandırılması, darbe ürünü olan kanunların değiştirilmesi için mutabık olduğu bir süreçte aynı partilerin yerel temsilcilerinin hiçbir şey yapmamaları düşündürücüdür" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin muhtelif şehirlerinde darbeleri ve darbecileri anımsatan isimlerin değiştirildiğini fakat Adana'da bu konuda herhangi bir girişim yapılmadığını belirten Cengil, çağrılarına hangi Meclis üyelerinin cevap verip hangilerinin cevap vermediğini de açıklayacaklarını kaydetti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Has Parti'den 'Evren Bulvarı' 'Erbakan' Olsun Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement