Gürsoy: "Türkiye Artık Gerçek Gündeme Dönmeli" - Son Dakika
Yerel

Gürsoy: "Türkiye Artık Gerçek Gündeme Dönmeli"

Gürsoy: "Türkiye Artık Gerçek Gündeme Dönmeli"

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Başkanı Alper Gürsoy, cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun hayırlı olmasını dileyerek, iş dünyası olarak Türkiye’nin seçim gündeminden kurtulmasını ve gerçek gündemle meşgul olmasını beklediklerini belirtti.

11.08.2014 13:54

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Başkanı Alper Gürsoy, cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun hayırlı olmasını dileyerek, iş dünyası olarak Türkiye'nin seçim gündeminden kurtulmasını ve gerçek gündemle meşgul olmasını beklediklerini belirtti.

Mersin GİAD Başkanı Gürsoy, yazılı bir açıklama yaparak cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendirdi. Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun hayırlı olmasını dileyen Gürsoy, "Seçim bitmiştir. Şimdi kaldığımız yerden ülkenin önemli meselelerine çözüm üretmeliyiz. Başta Ortadoğu'da yaşananlar ve yapısal reformlar olmak üzere önemli meseleler gündeme alınmalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanının ilk defa doğrudan halk tarafından seçilmesinin Türk demokrasi tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Gürsoy, yeni cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayip Erdoğan'a görevinde başarılar diledi. "Sandıktan çıkan sonuca hepimiz saygı duyuyoruz" diyen Gürsoy, iş dünyası olarak Türkiye'nin seçim gündeminden kurtulmasını, gerçek gündemle meşgul olmasını beklediklerini kaydetti. Gürsoy, "Çünkü hem ülkemizin hem de bölgemizin çözüm bekleyen çok önemli sorunları bulunmaktadır. Ortadoğu'da, komşu ülkelerde yaşanan olayların Türkiye'ye, özellikle de Mersin bölgesine olumsuz etkileri her geçen gün artmaktadır. Mesele yalnızca sosyal ve siyasal değil, aynı zamanda ekonomiktir. Bugün bölgemiz ekonomisi Suriye'de, Irak'ta, hatta Filistin'deki olaylar nedeniyle sekteye uğramış, ağır maddi kayıplar yaşamıştır. Keza seçim atmosferine girildiğinden bu yana ekonomik büyüme için atılması gereken pek çok adım atılamamış, yapısal reformlardan uzaklaşılmıştır. İş dünyasının temsilcileri olarak beklentimiz biran evvel reel gündeme odaklanılmasıdır" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürsoy: 'Türkiye Artık Gerçek Gündeme Dönmeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement