Gtso'dan İş-Kur Teşvikleri Semineri - Son Dakika
Yerel

Gtso'dan İş-Kur Teşvikleri Semineri

Gtso\'dan İş-Kur Teşvikleri Semineri

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile ilçe esnafına İş-Kur teşvikleri anlatıldı.

08.05.2014 15:14

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile ilçe esnafına İş-Kur teşvikleri anlatıldı.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odas'ının katkılarıyla Türkiye İş Kurumu Gemlik Hizmet Merkezi  tarafından düzenlenen toplantı ilgi gördü. GTSO Meclis Başkanı Paşa Ağdemir, "Yaptığımız saha araştırmalarında Gemlik'in en büyük meselelerinden birinin işsizlik olduğunu gördük. üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Bizler Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş fikri olan girişimcilerin ve gençlerimizin yanında olduk. Onların iş hayatına katkı sağlamak için çalışmalar yaptık.  Bunların başında hiç şüphesiz ki uygulamalı girişimcilik eğitimi gelmektedir. Toplam 5 ayrı eğitim organize ettik. 150 gencimiz bu eğitimlerden faydalandı ve sertifikalarını aldı. Bu çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Kurum olarak diğer kurum ve kuruluşlarla daima işbirliği arzusunda olduğumuzu, İş-kur ile de bu doğrultuda çalışmalar yapmaya hazırız" dedi.

Türkiye İş Kurumu Gemlik Hizmet Merkezi şube müdürü Mustafa Volkan Yıldırım da, Gemlik'te işyeri eğitim projeleri konusunda ciddi çalışmaları olduğunu söyledi. Yıldırım, meslek lisesi mezunlarının daha da artması ve istihdamda yer alması için açık lise eğitimlerinin arttırılması gerektiğini söyledi. Yıldırım, Gemlik'te İş-Kur'a kayıtlı her işsizin bir danışmanının bulunduğunu belirtti.

Seminerde iş ve meslek danışmanları Savaş Kurt, Hamdi Ünlü ve Özer Geyik, katılımcılara çeşitli konularda bilgiler verdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gtso'dan İş-Kur Teşvikleri Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement