Giresun'da Çocuk İşçi Çalıştırılmayacak - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Çocuk İşçi Çalıştırılmayacak

Giresun\'da Çocuk İşçi Çalıştırılmayacak

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, fındık hasadında çocuk işçilerin çalıştırılmaması için bütün tedbirleri alacaklarını söyledi.

16.07.2013 17:40

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, fındık hasadında çocuk işçilerin çalıştırılmaması için bütün tedbirleri alacaklarını söyledi.

Fındık hasadının yaklaşmasıyla birlikte her yıl olduğu gibi bu yılda fındık toplamak için Giresun'a gelecek olan mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının giderilmesi ve alınacak tedbirlerle ilgili toplantı bugün Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Vali yardımcıları Fethi Yorulmaz ve Yüksel Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara, Kaymakamlar ve yetkili birimler katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Şahin, çocuk işçi çalıştırmanın sadece Türkiye'nin değil Dünya'da bir çok ülkenin sorunu olduğunu belirterek, "Bu işi önlemek kolay değil. Sadece Valinin, kaymakamın, İşkur yetkililerinin görevi olmayıp hepimizin görevidir. Geçtiğimiz yıl bu konuda tedbirlerimizi almıştık. Bu yılda fındık hasadında çocuk işçi çalıştırılmaması için tüm tedbirleri alacağız. Konuk çocuklarımıza eğitim, spor, gezi, çevreyi tanıma gibi aktiviteler sunacağız. Onlara adeta doyasıya kamp yaptıracağız. Özetle 16 yaşından küçük çocuklar ne suretle olursa olsun çalıştırılmayacak. Güvenlik güçlerimiz sürekli denetimde bulunacaklar. Ayrıca İşkur bünyesinde oluşturulan heyette sık sık denetim yapacak. Bu konuda kaymakamlarımız muhtarlarla ve diğer ilgili yetkililerle toplantılar yaparak bilgilendirmelerde bulunsunlar" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Çocuk İşçi Çalıştırılmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement