Genç Girişimciler Mülakata Alındı - Son Dakika
Yerel

Genç Girişimciler Mülakata Alındı

Genç Girişimciler Mülakata Alındı

Adıyaman'da KOSGEB'e müracaat eden 20'si kadın 70 girişimci, mülakata alındı.

12.04.2013 11:22  Güncelleme: 11:31

Gençlik ve Spor Hizmetleri Bakanlığı, KOSGEB ile genç girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmelerine imkan sağlamayı sürdürüyor. "Gencim, Girişimciyim, Güçlüyüm" sloganıyla Adıyaman, Ankara, Aksaray, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa ve Trabzon'daki Gençlik merkezlerinde KOSGEB iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Genç Girişimciler İçin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini ikincisi başladı.

Adıyaman'da ilk dönem düzenlenen girişimcilik kursuna katılan 50 kişilik grup eğitimlerini başarıyla tamamlarken, ikinci grup için müracaat eden 20'si kadın 70 girişimci, Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde sözlü sınava tabi tutuldu.

Adıyaman Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, genç girişimcilerin kendi işlerini kurabilmeleri için bu fırsatın kaçırılmayacağını belirterek, "İlimizde Gençlik Merkezlerinde ücretsiz düzenlenecek olan girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan genç girişimciler, KOSGEB'in yeni iş kuranlara verdiği 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin liraya kadar faizsiz krediye başvuru hakkına sahip olacak. Gerçekleştirilecek bu projeyle ayrıca girişimciliklerin desteklenmesi ve istihdamın artırılması amaçlanıyorö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Genç Girişimciler Mülakata Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement