Gemlik'te İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Gemlik'te İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91. Yıldönümü Kutlandı

Gemlik\'te İstiklal Marşı\'nın Kabulünün 91. Yıldönümü Kutlandı

İstiklal Marşı'nın kabulünün 91.yıldönümü Bursa'nın Gemlik ilçesinde çeşitli faaliyetlerle kutlandı.

12.03.2012 13:12

İstiklal Marşı'nın kabulünün 91. yıldönümü Bursa'nın Gemlik ilçesinde çeşitli faaliyetlerle kutlandı.

Gemlik Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen program büyük ilgi gördü. İmam Hatip Lisesi seminer salonunda yapılan programın açılış konuşmasını Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Çelik, Mehmet Akif Ersoy'un kalemi ve kelamıyla milli mücadelenin yılmaz savunucusu olduğunu söyledi. Çelik, İstiklal Marşı'nın kutsal bir emanet gibi bizlere armağan edildiğini, aradan 91 yıl geçmesine rağmen her okunuşunda aynı heyecan ve coşkunun duyulduğunu ifade etti.

Bu marşın, Mehmet Akif Ersoy'un da dediği gibi, "Milletin marşı parayla yazılamaz" zihniyetinden yola çıkılarak kalema alındığını anlatan Çelik, "Mehmet Akif Ersoy'u sonsuza kadar anacağız. Daha da önemlisi anlayacağız. Hepimiz Mehmet Akif'iz diye haykıracağız. Bu milletin gençliğinin o veya bu değil, kendi değerleri olmaya ihtiyacı vardır. Büyük şairin dediği gibi, "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın" dedi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Dilek Şark'ın Safahat'tan okuduğu "Leyla" isimli şiir ve Atatürk İlköğretim Okulu Tiyatro Grubu öğrencilerinin sahnelediği İstiklal Marşı oratoryosu ile renklenen program, İstiklal Marşı ezbere okuma yarışması birincisi Çınar İlköğretim Okulu öğrencisi Dilara Süren'in marşı okumasıyla devam etti.

Tören sonunda Dilara Süren'in sıra ikinci Şeyma Şiray'a ve üçüncü Sercan Ay'a Gemlik Kaymakam Vekili Adnan Kayık tarafından ödülleri takdim edildi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gemlik'te İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91. Yıldönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement