Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Film Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Film Festivali Başladı

Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Film Festivali Başladı

Foça'da düzenlenen 6. Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Film Festivali, atölye çalışmaları, sergi açılışı ve film gösterimleriyle başladı. Festival kapsamında Aşık Veysel'in aile albümünden ve ünlü sanatçıların koleksiyonlarından seçilmiş fotoğraflara ve haber metinlerine yer verilen 'Veysel Gider, Adı Kalır' sergisi de ziyaretçilere sunuldu. Festival, Foça Belediyesi'nin desteği ve Foça esnafının katkılarıyla 4-8 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

05.10.2023 13:02  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Film Festivali, atölye çalışmaları, sergi açılışı ve film gösterimleriyle başladı.

"Veysel Gider, Adı Kalır" isimli sergide, Türk Edebiyatı'nın ve saz şiiri geleneğinin büyük ustası Aşık Veysel'in aile albümünden ve ünlü sanatçıların koleksiyonlarından seçilmiş fotoğraflara ve haber metinlerine yer verildi.

UNESCO tarafından 2023 yılının "Aşık Veysel Yılı" ilan edilmesi anısına hazırladıkları sergiyi film festivali kapsamında sunan Aşık Veysel Şatıroğlu'nun torunu fotoğraf sanatçısı Nazender Süzer Gökçe ve gazeteci-fotoğraf sanatçısı eşi Gürsel Gökçe, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'e "Basında ve Ustaların Objektifinden Aşık Veysel" adıyla yayımladıkları belgesel kitabı hediye etti.

Uluslararası düzeydeki arkeoloji ve kültürel miras konulu bir festivalin 6. kez Foça'da düzenlenmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirten Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, "Festivalin 12 ay boyunca ve tüm Foça'yı kucaklayan bir çalışma olmasından dolayı da gurur duyuyoruz. Foça'nın kendi dokusu sanata her zaman ilham olmakla birlikte, kültürel mirasın öne çıktığı bir festival sayesinde değerine değer katıyor. Bu sebeple katkı sağlayan herkese, Festivalin Sanat Yönetmeni ve Foça Film Platformu Koordinatörü Sayın Deborah Semel Demirtaş'a teşekkürlerimi sunuyorum"dedi.

Foça Belediyesi'nin desteği ve Foça esnafının katkıları ile düzenlenen 6. Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Belgesel Film Festivali, 4-8 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Foça Uluslararası Arkeoloji ve Kültürel Miras Film Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement