Fikret Yeni, Adanalıları Mitinge Davet Etti - Son Dakika
Yerel

Fikret Yeni, Adanalıları Mitinge Davet Etti

Fikret Yeni, Adanalıları Mitinge Davet Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı zayıflatmaya yönelik oyunların, partilerine olan teveccühü arttırdığını söyledi.

09.03.2014 10:13

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı zayıflatmaya yönelik oyunların, partilerine olan teveccühü arttırdığını söyledi.

Koza TV ve Kanal A Televizyonlarında ortak yayınlanan 'Kum Saati' programına konuk olan Fikret Yeni, 2002'den sonra Türkiye'nin kabuk değiştirdiğini, bu değişimin ise birilerini rahatsız ettiğini söyledi. Yeni, Türkiye'nin tarihinden gelen liderlik günlerine dönmesinin, mazlum milletlere el uzatmasının dış mihrakları korkuttuğunu ifade etti. Yeni, "Bu oyunlar Başbakanımızı zayıflatmaya yöneliktir. Halkın sandıkta ortaya koyduğu iradeyi başka yöntemlerle saf dışı bırakmak istiyorlar. Seçmenin kafasını karıştırıp iradesini başka yere kanalize etmeye çalışıyorlar. Başbakanımız ve yol arkadaşları üzerinden bunun gayretine girdiler zaten. Bu oyunlar partimize olan teveccühü arttırıyor. Halkımız kadirşinastır. Memlekete yapılan hizmeti biliyor, mukayese ediyor. Halkımız bu oyunu sandıklarda tepkisini AK Parti'ye destek vererek gösterecektir, oy oranımız daha da artacaktır. Yüzde 70'lerde olan seçmen katılımı da bu seçimlerde artacaktır. Bu artış ise AK Parti'ye kayacaktır. Özellikle bizim seçmen kitlemiz 'zaten seçimi biz kazanırız, ben gitmesem de olur' diyordu. Seçmenlerimiz bu kez sandığa gidecek ve 'bir oy, bir oy' diyerek AK Parti'ye mührü vuracaktır" diyerek iddiasını ortaya koydu.

"PARTİMİZ GENÇ AMA TECRÜBE SIKINTIMIZ YOK"

AK Parti'nin diğer partilere göre kuruluş tarihi olarak genç bir parti olmasına rağmen teşkilatlanma açısından tecrübeli olduğuna dikkat çeken Yeni, "Yönetim olarak da yeni oluşan bir yönetimiz ama dediğim gibi tecrübe noktasında sıkıntımız yok. Birçok partide olmayan bilgi, birikim ve yöntemlerle çalışıyoruz. Belediye Başkan adaylarımızla da bu doğrultuda çalışıyoruz. SKM tarafından belirlenen programlarla sahadayız. Büyükşehir adayımız Sayın Abdullah Torun çok çalışkan biridir. Seçmenler yani Adanalılar Torun'u çok iyi tanıyor ve kendisi çok seviliyor, halkımızın teveccühü çok çok iyi. 31 Mart sabahı bunu hepimiz göreceğiz" diye konuştu.

Belediye Meclis üye adaylıklarının belirlenme sürecinde ortaya çıkan ufak tefek kırgınlıkları giderdiklerini ifade eden Yeni, "Meclis üyeliklerinde yeniliğe gittik ve bunu sorunsuz bir şekilde yaptık. Mevcut meclis üyelerimiz gönüllü olarak yerlerini yeni adaylara bıraktılar. Nitekim süreç bittiğinde en az itiraz ve çatlak ses bizde çıktı. Belediye Meclis üyesi adaylarımızın isim listesini Adana kamuoyu ile paylaşan tek parti olduk. Diğer partilerde ise listeler yarışı vardı. Biz bunu yaşamadık. Adaylar ve tabanımız arasında hiçbir sorun yok. Bunun yansımalarına sandıklar açıldığında şahitlik edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Adanalılar olarak, son 25 yılı tek bir kişiye terk etmiş olmanın cezasını hep beraber çektiklerini ifade eden Yeni, "Adana'da yaşayan kim halinden memnun ki? Trafik keşmekeşi ile sosyal donatı noksanlığı ile mimarisi ile Adana keyifsiz bir şehir. Yeni Adana'ya, kuzey Adana'ya bir bakın, Adana'ya notu verin. AK belediyecilik gelince, Adana'da neler yapıldığını göreceksiniz. Eski İstanbul'da bir süre yaşayan biri olarak, çekilen su sıkıntılarına, çöp dağlarına şahitlik eden biri olarak, 'belediyeciliğin duayeni Recep Tayyip Erdoğan'dır' sözünü gönül rahatlığıyla söylüyorum. Şimdiki İstanbul ortada, bunu Adanalı'da artık yaşamalı" ifadelerini kullandı.

"SANDIKLARA FİZİKİ BİR MÜDAHALE OLMAZ"

Sandıklarda her hangi bir fiziki müdahale olacağını sanmadığını söyleyen Yeni, "Sandıklarda bir hile, bir darbe veya oyun olacağını, fiziki bir müdahale olacağını sanmıyorum. Çünkü her parti sandıklarda görevli bulunduruyor. Çıkan sonuçları kaydediyor yani her parti sandığa sahip çıkıyor zaten. Kanunlar var, Yasalar var, kimsenin şüphesi olmasın bu yasalar çerçevesinde seçim sonuçları açıklanacaktır" şeklinde konuştu.

Programın sonunda 15 Mart Cumartesi günü Adana'da miting yapacaklarını söyleyen Başkan Yeni, tüm Adanalıları mitinge davet ederek, "15 Mart Cumartesi günü saat 12: 30'da Uğur Mumcu Meydanında Başbakanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlayacağız. Adanalılara yakışır bir şekilde, coşku ile miting meydanını dolduralım ve iyi bir misafirperverlik gösterelim. Ben bu program vesilesiyle Adanalı hemşehrilerimizi 15 Mart günü saat 12: 30'da Uğur Mumcu Meydanına davet ediyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fikret Yeni, Adanalıları Mitinge Davet Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement