FETÖ'nün kontrolündeki Arnavutluk İslam Birliği başkanlık seçimleri protesto edildi - Son Dakika
Yerel

FETÖ'nün kontrolündeki Arnavutluk İslam Birliği başkanlık seçimleri protesto edildi

FETÖ\'nün kontrolündeki Arnavutluk İslam Birliği başkanlık seçimleri protesto edildi

Arnavutluk İslam Birliği'nin başkanlık seçimleri, terör örgütü FETÖ tarafından yönetildiği gerekçesiyle sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi. Seçimlerde FETÖ mensubu mevcut başkan yeniden seçilirken, protesto sırasında seçimlerin bir tiyatro olduğu ve FETÖ'nün bu kurumu rehin aldığı ifade edildi.

02.03.2024 18:08  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü FETÖ tarafından yönetilen Arnavutluk İslam Birliği'nin (AİB) başkanlık seçimleri, sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Terör örgütü FETÖ tarafından yönetilen Arnavutluk İslam Birliği'nin başkanlık seçimleri, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da bulunan Tiran Medresesi salonunda yapıldı. FETÖ mensubu mevcut Başkan Bujar Spahiu'nun yanı sıra iki ismin daha başkanlık için aday olduğu seçimlerde Spahiu, çoğunluğu FETÖ mensubu olarak seçilen genel kurul üyelerinin oylarıyla yeniden başkan seçildi. Seçimlerin gerçekleştirildiği esnada medresenin dışında da onlarca kişi sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği protesto için bir araya geldi.

Protesto sırasında konuşma yapan sivil kuruluş temsilcileri tarafından seçimlerin bir tiyatro olduğu ve FETÖ'nün bu kurumu rehin aldığını ifade edilirken, Arnavutluk'ta bulunan başka hiçbir grubun AİB'de temsil edilmediğini ve bunun yanı sıra FETÖ taraftarları tarafından yönetilen bu kuruma talimatların Fetullah Gülen'den geldiği belirtildi.

Güvenlik önlemlerin alındığı protestoda göstericiler "Gülenciler Arnavutluk İslam Birliği'nin işgalinden çekilsinler", "FETÖ Arnavutluk İslam Birliği'ni rahat bırak", "Arnavutluk İslam Birliği için yasallık" ve "Arnavutluk İslam Birliği'ni FETÖ dokunaçlarından kurtarın" yazılı pankartlar taşıdı. - TİRAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel FETÖ'nün kontrolündeki Arnavutluk İslam Birliği başkanlık seçimleri protesto edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement