Fethiye'nin Altın Çocukları Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Fethiye'nin Altın Çocukları Ödüllendirildi

Fethiye\'nin Altın Çocukları Ödüllendirildi

2014–2015 Eğitim Öğretim yılında TEOG ve YGS-LYS’ de dereceye girip başarılı olan öğrenciler Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık tarafından çeyrek altın ile ödüllendirildi.

13.08.2015 14:04

2014–2015 Eğitim Öğretim yılında TEOG ve YGS-LYS' de dereceye girip başarılı olan öğrenciler Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık tarafından çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen ödül törenine Kaymakam Ekrem Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şaban Sarıkaya, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmen eri, öğrenciler ve veliler katıldı. 2'nci Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavının 700 tam puan alarak ilçe birinci olan Fethiye Merkez Atatürk Ortaokulu öğrencisi Nevzat Anıl Akcan ve LYS ve YGS'de ilk 2 Bin'e giren öğrenciler olan birinci Ömer Özyer Anadolu Lisesi'nden İbrahim Durul Koca, ikinci Ömer Özyer Anadolu Lisesi'nden Elif Sena Sarıhan, üçüncü Ömer Özyer Anadolu Lisesi'nden Metin Süloğu, dördüncü Ömer Özyer Anadolu Lisesi'nden Nicola Melisa Pranic, beşinci Ömer Özyer Anadolu Lisesi'nden Feyza Kaşlı, altıncı Ömer Özyer Anadolu Lisesi'nden Esra Rüveyda Uçar ve yedinci Mehmet Erdoğan Anadolu Lisesi'nden Lidya Başağan'a Kaymakam Ekrem Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, ve diğer daire amirleri tarafından çeyrek altın sunuldu.

Geçtiğimiz dönemdeki sınavları değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan: "Milli eğitim dinamik bir kurum. Geçtiğimiz Mayıs ayında gerek sportif ve kültürel faaliyetlerle ilgili 428 öğrencimiz ilçe üstü başarı elde ettikleri için onları ödüllendirmiştik. Bugün ise akademik anlamda ilçemizin fotoğrafını sizlere sunmak istiyorum. 2014–2015 Eğitim Öğretim yılında TEOG sınavına özel okullardan 135, Devlet okullarından Bin 848 olmak üzere Bin 983 öğrencimiz sınava katılmıştır. Bu sınav sonucunda ilçemizde yer alan 19 Ortaokulumuz ders bazında toplam net sayısını yükseltirken 8 okulumuz net sayısını geçen yıla göre düşürmüştür. Aynı yıl içerisinde geliştirmeye esas bakımından puanlara baktığımızda 16 okulumuz puanını arttırmış 11 okulda ise puanlarında düşüş görülmüştür. Net sorusu üzerinden baktığımızda yüz üzerinden geçen yıl ortalama netimiz 60,74 iken bu yıl 62,76'ya yükselmiş ve 2,02'lik bir artış görülmüştür. Yerleştirmeye esas puan bakımından baktığımızda geçen yılki puanımızın 330,30 bu yıl için ise 331,16 olarak 0,86'da olsa küçük bir artış olduğunu görüyoruz. Bu sınavda Merkez Atatürk Ortaokulundan 8. Sınıf öğrencisi 2'nci TEOG sınavında tüm sorulara yaparak hem İlçemizin hem ilimizin hem de Türkiye'nin birincisi olmuştur" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan YGS ve LYS ile ilgili kazanan öğrencilere yönelik bilgileri de paylaştı. Kaymakam Ekrem Çalık da başarılarından dolayı gençleri tebrik ederek "Ülkemiz çok güzel fırsatları olan dünyada ender ülkelerden bir tanesi. Çalışarak her türlü makama gelebilecek bir noktadayız. Köyden çıkıp her hangi bir yerden çıkıp okuyup çalışarak istenilen her yere gelinebilecek sisteme sahip bir ülkede yaşıyoruz. Öncelikle bu ülkeyi koşulsuz sevmek lazım. Ardında da çok çalışıp çok üretmek lazım. Hangi alanı tercih ederseniz edin o alanda en iyi olmayı hedeflemenizi diliyorum. Okul müdürlerini, öğretmenlerimizi, ailelerimiz, başarılı öğrencilerimiz ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fethiye'nin Altın Çocukları Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement