Feshane'de Düzenlenen "Çankırı Tanıtım Günleri" Sona Erdi. - Son Dakika
Yerel

Feshane'de Düzenlenen "Çankırı Tanıtım Günleri" Sona Erdi.

Feshane\'de Düzenlenen "Çankırı Tanıtım Günleri" Sona Erdi.

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, İstanbul Çankırılılar Vakfı ve Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) işbirliği ile Feshane'de düzenlenen ve 4 gün boyunca devam eden "Çankırı Tanıtım Günleri" sona erdi.

01.10.2012 18:31

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, İstanbul Çankırılılar Vakfı ve Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) işbirliği ile Feshane'de düzenlenen ve 4 gün boyunca devam eden "Çankırı Tanıtım Günleri" sona erdi. Beklenen üzerinde ilgi gören etkinlikler kapsamında 150 bin ziyaretçi stantları gezdi.

Çankırı tarihinde ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirten Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirtti. Tanıtım günlerini geleneksel hale getirmeyi planladıklarını dile getiren Vali Özcan, "İl olmasına rağmen hem hemşerilerimiz hem de İstanbullular, Çankırı Tanıtım Günlerine büyük ilgi gösterdi. Güzel bir ekip çalışması ile başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Gelecekte daha büyük organizasyonlar yapılabileceğini de göstermiş olduk. Ben tanıtımın bize katkı sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ise hemşerilerinin sıla özlemlerini giderdiklerini belirterek, programların dolu dolu geçtiğini ifade etti. Çankırı Belediyesi tarafından hazırlanan stantta en çok ilgiyi yöresel kıyafetler ile el sanatlarının gördüğünü aktaran Dinç, "Biz belediye olarak, kültürümüzde, tarihimizde, geçmişimizde ne varsa onu yaşatmayı hedefliyoruz. Geçmişten aldığımız dersler, geleceğimize ışık tutuyor. Bu programda memleket hasreti çeken hemşerilerimizin özlemlerini giderdik ve tanıtım için atağa geçtik. Umarım Feshane'den yaktığımız tanıtım ateşi tüm Türkiye'yi saracak" dedi.

İstanbul Çankırılılar Vakfı ve Dernekler Federasyonu (ÇANDEF) Başkanı Vahap Yartaş da tek amaçlarının Çankırı'yı kalkındırmak olduğunu ifade ederek, bu tür programların birlik beraberliğin yanında ekonomiye de faydalı olacağını kaydetti.

Ziyaretçi akınına uğrayan Feshane'deki programlara, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ile çok sayıda siyasetçi, bürokrat STK temsilcisi ve Çankırılılar katıldı.

Çankırı'nın tarihi ve kültürel zenginlikleri ile yöresel ürünleri sergilendiği etkinliklerde ayrıca, İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonunda 'Çankırı Yatırım Zirvesi' toplantısı gerçekleştirildi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Feshane'de Düzenlenen 'Çankırı Tanıtım Günleri' Sona Erdi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement