Ezine'de Bir Koyun Beşiz Doğurdu - Son Dakika
Yerel

Ezine'de Bir Koyun Beşiz Doğurdu

Ezine\'de Bir Koyun Beşiz Doğurdu

Ezine ilçesi Mahmudiye köyünde, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticiye ait bir koyun, tek batında beşiz yavru dünyaya getirdi.

11.12.2014 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ezine ilçesi Mahmudiye köyünde, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticiye ait bir koyun, tek batında beşiz yavru dünyaya getirdi.

Üretici Hasan Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sürüsündeki koyunlardan birinin, tek batında beşiz yavruladığını ancak ikisinin doğumdan bir süre sonra öldüğünü söyledi.

Aynı koyunun dört yıl önce de beşiz yavruladığını belirten Özbey, şöyle konuştu:

"Koyunumuz, ilk kez beşiz doğurduktan sonraki iki yılda birer kez üçüz yavruladı. Çoklu doğum yapacağını tahmin ediyorduk ama beşiz doğuracağını beklemiyorduk. Bir, iki, üç tamam herhalde derken ardından dördüncü ve beşinci kuzularımız da dünyaya gelince çok şaşırdık. Beşizimizin ikisi dişi, üçü erkekti. Doğumdan sonra ikisi öldü. Koyunumuz hepsini şu anda emziriyor ama daha sonra zorlanacaktır."

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur ise nadir de olsa bu tür olayların görülebildiğini bildirdi.

Dördüz ve beşiz doğumların çok sık yaşanmadığını dile getiren Uğur, "Üreticilerimiz aslında bu tür doğumları pek istemez çünkü kuzular küçük doğar ve ölüm riski fazla olur" ifadesini kullandı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ezine'de Bir Koyun Beşiz Doğurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement