Ezidi Federasyonu'ndan Siirt'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Ezidi Federasyonu'ndan Siirt'e Ziyaret

Ezidi Federasyonu\'ndan Siirt\'e Ziyaret

Merkezi Almanya’da bulunan Ezidi Federasyonu üyelerinden oluşan bir heyet, Siirt’e sığınan Sincarlı Ezidi ailelerin kaldığı kampı ziyaret etti.

07.02.2015 13:09

Merkezi Almanya'da bulunan Ezidi Federasyonu üyelerinden oluşan bir heyet, Siirt'e sığınan Sincarlı Ezidi ailelerin kaldığı kampı ziyaret etti.

Federasyon Eşbaşkanı Dr. Leyla Ferman başkanlığındaki heyet, beraberinde Siirt Belediye Eşbaşkan Yardımcısı Elif Akgül Ateş ile Ezidi ailelerin bulunduğu kampa giderek, sağlık merkezi, çamaşırhane ve biçki-dikiş kurslarını yerinde görüp çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kampta bulunan Ezidilerin durumunu ve taleplerini yerinde gördüklerini dile getiren Ezidi Federasyonu Eşbaşkanı Ferman, yeni projeler ile katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi. Ferman, "Bölgede Ezidi yurttaşlarımın kaldığı kamplarda belediyelerimiz, kurumlarımız ve halkımız dayanışmalarını ve desteklerinin sürdüğünü gördük. Birçok yeni projenin de hayata geçtiğini Siirt kampında, belediyemizin desteğiyle kadınlarımız için çamaşırhane ve biçki-dikiş kursu açılmıştır. Burada kadınlarımız hem meslek öğreniyor, hem de üretiyor. Buda bizlere umut veriyor. Şengal'den göç eden yurttaşlarımızın günlük yaşamlarına dönmesi için çok güzel bir proje hayata geçirilmiş. Önümüzdeki süreçte sadece kadınlar için değil tüm Ezidi yurttaşlarımız için yeni projeler hayat geçirilecek. Bu anlamda Siirt halkına, kentte bulunan kurumlara ve Siirt belediye yönetimine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Ziyaret, Ezidi ailelerle görüşülmesinin ardından sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ezidi Federasyonu'ndan Siirt'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement