Eskişehirli Liseler Aydınlarını Tanıyor" Sertifika Töreni - Son Dakika
Yerel

Eskişehirli Liseler Aydınlarını Tanıyor" Sertifika Töreni

Eskişehirli Liseler Aydınlarını Tanıyor" Sertifika Töreni

Eskişehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tiryakizade Okuma Kulübü tarafından ortaklaşa hazırlanan “Eskişehirli Liseler Aydınlarını Tanıyor” projesinin sertifika töreni gerçekleştirildi.

07.06.2016 14:35

Eskişehir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tiryakizade Okuma Kulübü tarafından ortaklaşa hazırlanan "Eskişehirli Liseler Aydınlarını Tanıyor" projesinin sertifika töreni gerçekleştirildi.

Hacı Süleyman Çakır Kız Lisesi Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine; Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir AK Parti Milletvekili Harun Karacan, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Günay, Günhan Yazar, Şakir Erden, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Her işte olduğu gibi bu projede de birilerinin emeğinin ve fedakarlığının fazla olduğunu bildiren Vali Tuna, programın açılışında yaptığı konuşmada, Tiryakizade Okuma Kulübü Başkanı ve proje koordinatörü Bayram Kök'e özellikle teşekkür etti. Bize ait olan milli değerlere sahip çıkılmasını isteyen Vali Tuna, yaklaşık olarak iki yıldır süren projenin üzerinde hassasiyetle durduklarını belirtti.Projenin başarılı ile bir sonuçla bitmesinin onurunu ve gururunu yaşadıklarını aktaran Vali Tuna, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hep birlikte, birlik ruhuyla başardığımız güzel işlerden bir tanesi. Belki birçok insan bunun farkında değil ama bizim için çok önemli bir proje. Bu tamamen geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yönelik yaptığımız bir iştir" dedi.

Eskişehir'de bu potansiyelin var olmasının ve sürdürebilir olmasının çok önemli olduğunu ifade eden Vali Tuna, bu ülkenin milli kültürüne sahip çıkılması gerektiğini önemle belirtti. Bu işlerin parayla yapılamayacağını söyleyen Vali Tuna, Tiryakizade Okuma Kulübünün bu işi tamamıyla milli duygular çerçevesinde gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür eden Vali Tuna, konuşmasını öğrencilere ileriki hayatlarında başarılar dileyerek bitirdi.

Gençlerin hayata hazırlanmalarında, iyi yetiştirilmelerinde bu tür çalışmalara her zaman destek olduklarını aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise, "Gençlerimizin; kültürümüzden, örf, adet ve geleneklerimizden, milli kavramımızı içeren yaşam tarzlarımızdan, uzak kalışlarından dem vurduğumuz şu günlerde, hayata hazırlanan nesillerin yetiştirilmesi ortamında bu proje bizler için çok manidardı" dedi.

Tiryakizade Okuma Kulübü Başkanı ve proje koordinatörü Bayram Kök de yaptığı konuşmada, projeye katılan gençlerin geleceğe ışık tuttuklarını söyledi. Vali Güngör Azim Tuna'ya ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne katkılarından dolayı teşekkür eden Kök, sempozyum gerçekleştirilen bütün okullarda güzel işler çıktığını, ülkemizdeki gençlerin daha çok başarılı olmaları için bu tür çalışmaların önem arz ettiğini dile getirdi. Sempozyuma konuşmacı olarak katılan akademisyenlere ayrı bir parantez açan Kök, akademik bilgilerin paylaşılmasının önemine değindi.

Müdür Özen, proje kapsamında, 11 okulda 18 Aydın'ın tanıtıldığını ve 123 öğrencinin katılımıyla 67 bildirinin sunulduğunu sözlerinin sonuna ekledi.

Konuşmalardan sonra Vali Tuna, Milletvekili Karacan, AÜ Rektörü Gündoğan ve ESOGÜ Rektörü Gönen, proje katılımcıları akademisyenlere, öğretmenlere ve öğrencilere sertifikalarını verdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehirli Liseler Aydınlarını Tanıyor' Sertifika Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement