Eskişehir Mevlihanesi Semahanesi"Nin Konuğu Yazar Arslan Oldu - Son Dakika
Yerel

Eskişehir Mevlihanesi Semahanesi"Nin Konuğu Yazar Arslan Oldu

Eskişehir Mevlihanesi Semahanesi"Nin Konuğu Yazar Arslan Oldu

Eskişehir Mevlihanesi Kültür Derneği tarafından düzenlenen “Eskişehir Mevlihanesi Semahanesi” etkinliğinin bu haftaki konuğu, “Eskişehir Mevlevihanesi” ve “Hikayeleri ile Dünyadan Camiler” isimli eserlerin yazarı Nizamettin Arslan oldu.

23.05.2014 12:05

Eskişehir Mevlihanesi Kültür Derneği tarafından düzenlenen "Eskişehir Mevlihanesi Semahanesi" etkinliğinin bu haftaki konuğu, "Eskişehir Mevlevihanesi" ve "Hikayeleri ile Dünyadan Camiler" isimli eserlerin yazarı Nizamettin Arslan oldu.

Dernek binasında düzenlenen etkinlikte, yazar Arslan, Eskişehir Velileri: "Yunus Emre ve Hacı Mehmed Zülali Efendi" hakkında davetlilere bilgi verdi. Arslan, "Yunus Emre, yaşadığı yıllarda çiftçilikle geçimini sağladı. Yunus Emre, Allah sevgisini, aşk ve güzel ahlakla ilgili düşüncelerini, her türlü batıl inanca karşı, gerçek İslam tasavvufunu işleyerek Türk-İslam birliğinin oluşmasında önemli vazifeler yapmıştır. Yunus Emre'nin mezarı olduğu iddia edilen pek çok mezar ve türbe vardır. Bizim için önemli olan mezarının nerede olduğu değil, bizlerin kalplerimize verdiği sevgi önemlidir. Hacı Mehmed Zülali Efendi ise, Özbekistan sınırları içinde bulunan ve tarihi şehir olan Buhara'dan Eskişehir'e geldi. Eskişehir'de ilk eğitimini 1823 yılın da tamamladı. O yıllarda, Eskişehir Orta Camii'nin bir bölümünü dergah olarak kullanıyordu. Zülali dedenin bir çok eserleri ve sözleri vardır. En önemli eseri olan "Heşahat" 545 sayfadan ibaret olup, geçen yıl Türkçe'ye çevrilerek yayınlandı. Ayrıca, "Zübdetül Resail" adlı eseri 230 sayfa ve eczacılıkla ilgili kitap olup, Türkçe'ye çevrilme çalışmaları devam etmektedir. Eskişehir Odunpazarı Kabristanın da mezarı bulunmaktadır" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir Mevlihanesi Semahanesi'Nin Konuğu Yazar Arslan Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement