Eskişehir İçin Bir Araya Geldiler - Son Dakika
Yerel

Eskişehir İçin Bir Araya Geldiler

Eskişehir İçin Bir Araya Geldiler

Eskişehir Sanayi Odası'nın (ESO) ev sahipliğinde "Eskişehir Sanayisindeki Küme Faaliyetleri" konularının görüşüldüğü VIP toplantısı gerçekleştirildi.

17.06.2012 13:52

Eskişehir Sanayi Odası'nın (ESO) ev sahipliğinde "Eskişehir Sanayisindeki Küme Faaliyetleri" konularının görüşüldüğü VIP toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Havacılık ve Raylı Sistemler sektörlerinde dünyadaki gelişmeler ve pazar analizleri sunuldu.

ESO Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Dr. Kadir Koçdemir, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Salih Koca, Ülker Can, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M. Özaydemir, ETO Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, TEI Genel Müdürü Akın Duman, ESO Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Musubeyli ile Eskişehir'de bulunan Seramik, Havacılık ve Raylı Sistemler Kümelerinin Başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile akademisyenler katıldı.

Toplantının açılışını gerçekleştiren Vali Koçdemir, Eskişehir için önemli olan kümelenme konusunun derinlemesine incelendiği toplantının yapılmasının memnuniyet verici olduğunu vurguladı. Koçdemir, "Bu gün devlet, sanayi, üniversite, ticaret temsilcileri ile bir ara gelmesi çok önemlidir. Özellikle ülkemizin ve kentimizin gelişmesine katkı sağlayacak Eskişehir'deki iş kümelerimizin çalışmalarını yakından inceleyeceğiz. Yapılanları ve yapılabilecekleri konuşacağız" dedi.

Toplantıda konuşan ESO Başkanı Özaydemir de amaçlarının kurulmasına öncülük ettikleri kümelerin tanınırlığını arttırmak ve bu güne kadar başardıklarını paylaşmak olduğunu belirtti. Özaydemir, "Burada kümelerimizin kuruluş nedenleri ve amaçları açıklanacak. Tüm çabamız kentimizin sanayisini ileri taşımak ve diğer kentlerde kurulan kümelerle iş birliğini arttırmaktır. Bu sayede ne kadar güçlü ve zengin küme olursak dünya üzerindeki global ekonomide o kadar etkimiz ve saygınlığımız olacaktır" diye konuştu.

Eskişehir Havacılık Kümesi (ESAC) Başkanı Akın Duman,

Havacılık Sektörü için bölgesel gelişim stratejilerinin yer aldığı çalıştay sonuçlarını içeren "Stratejik Yol Haritası" çalışmalarının değerlendirmesinde bulundu. Gelişen Havacılık sektörü içinde Eskişehir'in bölgesel ve uluslararası pazarlarda nasıl daha etkin yer alacağını açıklayan Duman Eskişehir'in sahip olduğu köklü havacılık kabiliyetlerinin, Eskişehir'den Ankara'ya ve diğer bölgelere uzanan Havacılık Sektör Vadisi içinde önemli bir yer tutacağı değerlendirdi.

Demiryolları var oluşundan bu yana Eskişehir'in Türkiye Demiryollarının Merkezi olduğunu toplantıda değerlendiren Raylı Sistemler Kümesi Başkanı Hayri Avcı, bu özelliği, günümüzde de raylı sistemler sektörünün yeniden bir güneş gibi Eskişehir'den parlamasını sağladığını işaret etti. Avcı, özellikle dünyada birkaç örneği bulunan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi yanında Türkiye'nin ilk ve tek Raylı Sistemler Kümelenmesinin Eskişehir'de kurulması bu hızlı yükselişin en önemli adımları olduğunun altını çizdi.

(MD)

17.06.2012 13: 32: 21

TSI

NNNN - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir İçin Bir Araya Geldiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement