Erzurum'daki Uyuşturucu Davasında Karar - Son Dakika
Yerel

Erzurum'daki Uyuşturucu Davasında Karar

Erzurum\'daki Uyuşturucu Davasında Karar

"Uyuşturucu ticareti yapma" suçundan yargılanan 3 sanık, 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

05.03.2014 16:45

Erzurum'da "Uyuşturucu ticareti yapma" suçundan yargılanan 3 sanık, 4 yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında tutuklu sanıklar Hacı Hüseyin Bayraktar, Konar Genç ve Hüseyin Baytok ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık Bayraktar ve Genç, uyuşturucu maddeyi kendi kullanımları için Trabzon'dan Bingöl'e giderek Baytok'tan aldıklarını ve bunun karşılığında biner lira ödediklerini söyledi.

Baytok da kendisinin diğer sanıklara esrar satmadığını ileri sürerek, "Diğer sanıklar Bingöl'e sürekli gidip gelen insanlardır. Sürekli gidip gelmeleri dolayısıyla güvenerek araçlarına binmiştim. Diğer sanıkların savunmaları doğru değildir. O esrar maddesinde benim hiçbir payım yoktur" dedi.

Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısı Volkan Kavukcu'nun esas hakkındaki mütalaası ve sanık avukatlarının savunmalarının ardından kararını açıkladı.

Heyet, "Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçundan sanıklar Bayraktar, Genç ve Baytok'a 4 yıl 2'şer ay hapis cezası verdi.

Olay

Erzurum Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, 9 Ocak 2014 tarihinde Erzurum- Çat karayolu üzerinde yaptıkları uygulama sırasında şüphe üzerine durdurulmak istenen ancak dur ihtarına uymayarak kaçtıktan sonra yaşanan kovalamaca sonucu yakalanan otomobilde 840 gram esrar ele geçirilmişti. Olayla ilgisi bulunduğu belirlenen Bayraktar, Genç ve Baytok tutuklanarak cezaevine konulmuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'daki Uyuşturucu Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement