Erzurum'da Tarihi Çeşmelerin Boruları Yenileniyor - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Tarihi Çeşmelerin Boruları Yenileniyor

Erzurum\'da Tarihi Çeşmelerin Boruları Yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi ESKİ tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, kentteki 14 tarihi çeşmenin su kaynağının korunması için hatlara çelik boru döşeniyor

04.09.2013 15:57

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentteki tarihi çeşmelerin su kaynağının korunması için çalışma başlatıldı.

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, yaptığı açıklamada, tarihi çeşmelerin korunarak, gelecek nesillere aktarılması için çalışmaları yoğun şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Altyapı çalışmalarıyla da kent tarihini koruma altına aldıklarını vurgulayan Ertek, şunları kaydetti:

"Şehir kültürünün olmazsa olmazları arasında yer alan tarihi çeşmelere yönelik özel bir çalışma başlattık. Bu kapsamda çeşme sularının kaynaklarına ulaşana dek yüzeyden metrelerce uzunlukta derinlere inen ekiplerimiz, tarihi çeşmelerin bozulan su hatlarını onarıyor. Kazı işlemi sonrası kaynağa ulaşan ekipler daha sonra çeşmelerin hatlarına çelik boru döşüyor. Tarihi çeşmelerin su hatlarını çelikleştiren ekiplerimiz kent kültürünün yapı taşı olan çeşmeleri koruyor."

Yazıcı, Dört Güllü, Çukur çeşmeleri başta olmak üzere 14 tarihi çeşmenin su kaynağını korumaya yönelik çalışma gerçekleştirdiklerinin altını çizen Ertek, şöyle devam etti:

"Çökmelerden dolayı tarihi Yazıcı Çeşmesi'nin suyu yatak değiştirmişti. Biz çalışmamızla 100 metrelik mesafeyi çelik boru içine alıyoruz, yüzeyden sızan sular, çeşmenin suyunu kirletmesin diye. Yağmurlar ve çevrede oluşan kirlilik bu hattı tehlikeye sokuyordu. ESKİ olarak anında ilgili yere müdahale ederek oluşturduğumuz özel çalışma programıyla tarihi 14 çeşmenin hattını koruma altına aldık, dışarıdan çeşmelerin hattına sızabilecek olası suları da önlemiş olduk. Böylelikle halkımız daha sağlıklı ve temiz çeşme sularını içebilecek. Kısacası tarihi çeşme hatlarını çelikleştiriyoruz." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Tarihi Çeşmelerin Boruları Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement