Erzurum'da Çiftçiye 512 Milyon Avroluk Hibe Kredisi - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Çiftçiye 512 Milyon Avroluk Hibe Kredisi

Erzurum\'da Çiftçiye 512 Milyon Avroluk Hibe Kredisi

Erzurum'da tarım ve hayvancılık sektörlerinin canlandırılıp, geliştirilmesi amacıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla 512 milyon Avro'luk hibe kredisi kullandırılacağı bildirildi.

12.09.2013 17:23

Erzurum'da tarım ve hayvancılık sektörlerinin canlandırılıp, geliştirilmesi amacıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla 512 milyon Avro'luk hibe kredisi kullandırılacağı bildirildi.

Erzurum Girişimci İşadamları Derneğinde (ERGİAD) düzenlenen toplantıda, TKDK yetkilileri ile dernek üyesi iş adamları bir araya geldi.

TKDK Yerinde Kontrol Birim Amiri Atilla Özlü, "Tarımsal İşletmeler ve Kırsal Turizm"e sağlanacak destekler hakkında sektörün önde gelen temsilcilerine bilgi verdi.

Belirli periyotlarla çağrıya çıkıldığını ifade eden Özlü, her çağrı döneminde bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Şu anda 'Tarımsal İşletmeler ve Kırsal Turizm' çatısı altında 10 başlıkta yer alan hibe çağrısı yaptık. Süt üretimi için yüzde 65'e kadar diğer sektörler için de yüzde 50'ye kadar hibeler verilecek ayrıca KDV muafiyeti uygulanacak" dedi.

TKDK Ödeme Talep Uzmanı Muhammet Mutlu ise 11. çağrı dönemiyle ilgili  512 milyonluk avroluk hibe desteği olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu ödenekten Erzurum'un mümkün olduğunca fazla pay almasını arzuluyoruz. Amacımız Erzurum projelerine maksimum tutarı kullandırabilmektir. Hibe desteklerinin kullanılabilmesi için bir projenin sunulması gerekiyor. Avrupa Birliği standartlarında yapılacak projelerle bölgesel gelişmişliği üst düzeye çıkarmayı hedefliyoruz."

ERGİAD Tarım ve Gıda Komitesi Başkanı Ahmet Altan da TKDK'nın hibe desteklerinin bölgedeki ekonomik kalkınma için çok önemli olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Tarım ve hayvancılıkla ilgili TKDK hibe kredilerini çok önemsiyoruz. Sonuç olarak şunu ifade etmek isterim ki ayağımıza kadar gelen bu fırsatları değerlendirelim. Yatırımcıları proje sunmaya davet ediyorum. Proje hazırlanmasıyla ilgili olarak derneğimiz her türlü desteği vermeye hazır. 20 den fazla yetkin uzman kadromuz bu konuda yardımcı olmak için yatırımcılarımızı bekliyor." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Çiftçiye 512 Milyon Avroluk Hibe Kredisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement