Erdemli'de Zafer Kutlamaları Törenle Başladı - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Zafer Kutlamaları Törenle Başladı

Erdemli\'de Zafer Kutlamaları Törenle Başladı

Mersin’in Erdemli ilçesinde Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla sahil bandındaki Atatürk Anıtı önünde tören gerçekleştirildi.

18.03.2015 12:24

Mersin'in Erdemli ilçesinde Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla sahil bandındaki Atatürk Anıtı önünde tören gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık makamı çelengi Kaymakam Osman Taştan, Garnizon Komutanlığı çelengi İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Orhan Baş ile Belediye Başkanlığı çelengi ise Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Garnizon Komutanlığı adına Jandarma Başçavuş Kürşad Deniz günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Deniz, konuşmasında "Bugün, Türk adının dünyada duyulduğu andan itibaren şanlı bayrağımızı yeryüzünün pek çok noktasına taşıyanların, üç kıtayı Türk yurdu haline getirenlerin, idealleri uğruna bedenlerini, bu kutsal topraklara koydukları gündür" dedi. Konuşmanın ardından öğrenciler Çanakkale destanıyla ilgili şiirler okudu.

Törene, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bilal Yılmaz'ın yanı sıra askeri personel, gaziler, şehit yakınları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Zafer Kutlamaları Törenle Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement