Erdemli'de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi Açıldı

Erdemli\'de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi Açıldı

Mersin'in Erdemli Devlet Hastanesi'nde günde 40 hastaya tedavi hizmeti verebilecek kapasiteye sahip fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi törenle açıldı.
Törende konuşan Kaymakam Osman Taştan, şuan Türkiye'nin sağlığa ulaşabilme açısından...

12.11.2013 09:39

Mersin'in Erdemli Devlet Hastanesi'nde günde 40 hastaya tedavi hizmeti verebilecek kapasiteye sahip fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi törenle açıldı.

Törende konuşan Kaymakam Osman Taştan, şuan Türkiye'nin sağlığa ulaşabilme açısından dünyayla rekabet edebilen bir seviyede olduğunu ifade ederek, "İngiltere'de bulunduğum yıllarda bir rahatsızlık yaşadım. Hastalığımı bildiğim için uzman hekime görünmek istiyordum. Ama önce aile hekimine gidilmesi gerekiyor. Sonra bana ilaç tedavisi uyguladı, daha sonra da ilaçların işe yaramayacağına inandıktan sonra uzman hekime görünmem gerektiğine karar verildi. Hastaneye sevk edildiğinizde de doğrudan doğruya hastaneye gitme şansınız yok. Hastaneye sevk edildikten sonra size randevu geliyor ve nitekim ben Türkiye'ye döndüğüm sırada da hala hastaneden bana sıra gelmemişti. Hastanede tedavi olabilmek için aile hekiminin hastaneye sevk etmesi ve size sıra gelmesi İngiltere'de ortalama 3 ayı buluyor. Bugün dünyanın gelişmiş ülkelerinin hangisine bakarsanız sağlık sektörünün en problemli ve tartışılan bir alan olduğunu görüyorsunuz. Türkiye'nin her yerinde vatandaşlarımız gece saat kaç olursa olsun en ufak bir rahatsızlık hissettiğinizde başvurabileceğiniz bir yer bulabiliyorlar. Tedavi olabiliyorlar ve her geçen gün bunun geliştiğini görebiliyoruz. Bugün de hastanemize yeni bir ünite katıyoruz. Bu gün fizik tedavi hizmeti almak isteyen hastalarımızın Mersin şehir merkezine giderek tedavi olmak yerine Erdemli'de hizmet alabilmeleri onlar için çok büyük bir hizmet olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ise, "Bu hizmetin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir işi güzel yapanı Allah'ta sever kulu da sever. Erdemlimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Mersin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yavuz Gözükara ise, "Bundan 10-15 yıl öncesini düşündüğümüzde koğuş sistemi odalar, koridorlar dar, 3 adet tuvalet kabinini 25-30 hastanın kullandığı hastaneler ve gece yarısı kuyruklara girerek muayene olmak isteyen vatandaşlarımızın çektiği çileleri hatırlayabiliriz. İnsan onuruna hiç yakışmayan bu görüntülerin bir an önce değişmesi gerekiyordu. Sağlık çalışanlarımızın hizmet sunarken karşımızdakinin bir insan olduğunu hiçbir zaman unutmayacak, ona sevgiyle yaklaşacak bir hizmet anlayışı içerisindeyiz. Bunun olmazsa olmazı değişik teknolojik donanımı ve günümüzün modern cihazlarına sahip olmaktı. Bugün Batı'nın sahip olduğu bütün donanımlara sahip olan hastanelere sahip olduk" dedi.

Erdemli Devlet Hastanesi Yöneticisi Yahya Efe ise, "Hastanemize yeni bir hizmet birimi kazandırırken Erdemli halkının sağlık alanında eksikliklerini giderme ve onların önceliklerine göre yeni birimler açma gayretindeyiz. Eski hastanemizdeki diş ünitesini yeni hastanemize daha donanımlı ve cihaz sayısını arttırarak taşıdık ve hizmete açtık. Bugün burada Allah'ın izniyle Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitemizi hizmete kazandıracağız. Erdemli Devlet Hastanemiz dijital hastane ön yeterlilik gereklerini tamamlamış ve Türkiye'de dijital hastane olmaya aday 10 hastaneden birisi olmuştur. İlerleyen dönemlerde mevcut yoğun bakımımıza ek olarak 1. basamak yoğun bakım ünitesi açma çalışmalarına başlayacağız" şeklinde konuştu.

Hizmete açılan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, 1 fizik tedavi uzmanı doktor, 1 fizyoterapist ve 3 hemşire ile günde 40 hastaya hizmet verebilecek kapasitede. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement