Engelsiz Camide İlahi Korosu Kurdular - Son Dakika
Yerel

Engelsiz Camide İlahi Korosu Kurdular

Engelsiz Camide İlahi Korosu Kurdular

Antalya'daki bir caminin girişine konulan engelli asansörü sayesinde camiye gitmeye başlayan 12 engelli önce Kur'an ı Kerim öğrendi, ardından ilahi korosu kurarak cami cemaatine konser vermeye başladı İsmet Yüce Camisi İmam Hatibi Koç: "Engelli arkadaşlarımız caminin içine girmekten çok memnun kaldı.

08.08.2014 11:44

SİNAN ÖZMÜŞ - Antalya'daki bir caminin girişine konulan engelli asansörü sayesinde Kur'an öğrenmeyi başaran engellilerin kurduğu ilahi korosu, beğeni topluyor.

Muratpaşa ilçesi Güvenlik Mahallesi'ndeki İsmet Yüce Camisi'ne geçen yıl kurulan engelli asansörü, mahallede yaşayan engellilerin camiye girmelerinin önündeki en büyük sorunu ortadan kaldırdı.

Haftanın 5 günü Kur'an-ı Kerim öğrenmek için camiye giden engelliler, birinci yılın sonunda Kur'an okumayı öğrenmeyi başardı. Engeliler, daha sonra kurdukları ilahi korosuyla dini gün ve gecelerde cami cemaati için konser düzenlemeye başladı.

"Caminin içine girmekten çok memnun kaldılar"

Caminin İmam Hatibi Hasan Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahalledeki engellileri ziyaret ederek dertlerini dinlediğini, kendisine caminin içini hiç görmediklerini söylediklerini anlattı.

Caminin fiziki şartları nedeniyle engellileri cami içine almanın mümkün olmadığını dile getiren Koç, cami bahçesinde engellilere yönelik Kur'an-ı Kerim kursu açtıklarını söyledi.

Ardından asansör kurarak engellilerin caminin içerisine girmelerine olanak sağladıklarını belirten Koç, "Engelli arkadaşlarımız caminin içine girmekten çok memnun kaldı. Hatta gözyaşlarını tutamayanlar oldu" dedi.

Engellilerin derslerine devam ederek Kur'an-ı Kerim öğrendiklerini ifade eden Koç, şöyle devam etti:

"Kur'an-ı Kerim öğrendikten sonra dini bilgileriyle namaz kılmaya, oruç tutmaya başladılar. Engelli kardeşlerimiz bu sefer 'Cami içinde biz de görev almak istiyoruz' dediler. Camimizin avlusunda dini gün ve gecelerde yapılan programlarda görev almaya başladılar. Daha sonra ilahi korosu oluşturduk. Engelli kardeşlerimizin söylediği ilahiler cemaatte büyük tesir yaptı. 'Bu kardeşlerimiz engelleriyle bu kadar fedakarca hizmet yaparken bütün organlarımız çalışır halde hizmet yapamamamız bize sıkıntı veriyor' diyenler oldu. Cemaatimizde artış yaşandı."

Koç, kursa bedensel, görme ve zihinsel engelli 12 kişinin katıldığını bildirerek, engellilerle çalışmanın ayrı bir gayret istediğinin altını çizdi.

Kursa başlayan zihinsel engelli bir gencin konuşmasında önemli oranda sorun yaşadığını dile getiren Koç, kursta Kur'an öğrendikçe konuşmasında ilerleme yaşandığını, kendisini çok güzel ifade etmeye başladığını anlattı.

"Manevi bir huzura kavuştuk"

Gözlerinde önemli oranda sorun bulunan kursiyer Mehmet Şahin Turhan da kendisinin camiye girebildiğini ama tekerlekli sandalyedeki arkadaşlarının giremediğini belirterek, yardımseverlerin yardımıyla yapılan engelli asansörü sayesinde onların da camiye girebildiğini söyledi.

Derslerde Hasan Koç hocayla aralarında çok güçlü sevgi bağı oluştuğunu dile getiren Turhan, şunları kaydetti:

"Bizleri sevdiğini, önemsediğini, bizlerle olduğunda mutlu olduğunu sözleriyle, davranışlarıyla bize yansıttı. Bu durumdan çok mutlu olduk. Caminin cemaati de aynı şekilde biz sevdi ve kaynaştık. Buraya büyük bir keyifle geliyoruz. Evim kilometrelerce uzakta ama her gün üşenmeden geliyorum. Bende görme kaybı olduğu için Hasan hocam İstanbul'dan büyük bir Kur'an-ı Kerim getirtti. Bu sayede yanlış bildiğim sureleri ezberlemeye başladım. Böylece manevi bir huzura kavuştuk. Diğer camilerin de engelsiz cami haline gelmesini istiyoruz."

"Bu yıl 8 hatim yaptım"

Bedensel engelli Hasan Sakka da camiye giremeyen engelliler iken cami imamının girişimleriyle minber ve mihrapla tanıştıklarına işaret etti.

Koç'un engellileri namaz, hatim ve ibadetle buluşturduğunu ifade eden Sakka, "Şimdi Kur'an-ı Kerim okuyabiliyorum. Bu yıl 8 hatim yaptım" dedi.

Zihinsel engelli Özgür Faruk Özbek de daha önce cami nedir bilmediğinin altını çizerek, "Beş vakit namaza başladım. daha önce giremediğim caminin içini gördüm. Kapısına geliyordum ama içerisine girmek nasip olmuyordu. Hasan hocamın sayesinde içeriye girdik" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelsiz Camide İlahi Korosu Kurdular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement