Engelliler Federasyonuna Yeni Bir Dernek Daha Katıldı - Son Dakika
Yerel

Engelliler Federasyonuna Yeni Bir Dernek Daha Katıldı

Engelliler Federasyonuna Yeni Bir Dernek Daha Katıldı

Sakarya Engelliler Birlik Federasyonuna 11'inci üye olarak katılan Engelliler ve Güçlendirme Derneğinin tanıtım toplantısı yapıldı.
Yapılan kahvaltılı tanıtım toplantısına Engelli Birlik Federasyonu Genel Başkanı Rızvan Çam, Engelli Birlik...

16.11.2013 16:21

Sakarya Engelliler Birlik Federasyonuna 11'inci üye olarak katılan Engelliler ve Güçlendirme Derneğinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Yapılan kahvaltılı tanıtım toplantısına Engelli Birlik Federasyonu Genel Başkanı Rızvan Çam, Engelli Birlik Federasyonu Genel Başkan Vekili İbrahim İşçi, Engelliler ve Güçlendirme Derneği Fatma Kılınçer, Engelli Birlik Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Akşit, SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, Eski siyasetçi Enver Toçoğlu, MHP İl yönetim Kurulu üyesi Banu Garlı, Pamukova Engelli Dernek Başkanı Banu Ayel, Kaynarca Engelli Dernek Başkanı Fatma Gümeç ve birçok engelli vatandaş katıldı. Kahvaltının ardından yapılan Başkan Fatma Kılınçer Engelliler ve Güçlendirme Derneği'nin tanıtımına yaptı.

Kılınçer, "Her birey benim için ailedir. Dünya engelli raporuna göre dünyada 1 milyon engelli var. 18 yaşından küçük 10 çocuktan biri en azından biri engellidir. ve engelli çocukların yüzde 80'i gelişmekte olan ülkelerde yaşamaktadır. Diğer bireyler ile karşılaştırıldığında engelli bireylerin ölüm riski daha yüksektir. Aşırı yoksulluk bu bireyleri daha yakından tehdit etmektedir. Kaliteli sağlık hizmetlerinde yararlanamamaları ciddi bir olasılıktır. Ayrımcılık, dışlanma, terk edilme ve istismarda onları bekleyen tehlikeler arasındadır. Engelli milyonlarca birey haksız yere kurumlara alınmamaktadır. Halen tüm dünyada kurumsal bakım verilen tüm bireylerin yüzde 69'undan fazlası engelli bireyidir. Engelli bireylerin dışlanmasına neden olan ayrımcılığın aşılması bu bireylerin toplundan ve eşit üyeler haline getirilmesi açısından pek önemlidir. ve sosyal hayatının her alanında etkin olabileceği açısında toplumsal farkındalık amaçladık. Tüm toplumun bilinçlendirmek gerektiğini düşünüyorum. Ben ve sevgili yöneticilerim cesur adımlarla bismillah diyoruz ve başlıyoruz" dedi.

Engelli Birlik Federasyonu Genel Başkanı Rızvan Çam Fatma Kılınçer ve ekibine başarılar diledi. Tanıtım toplantısı toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelliler Federasyonuna Yeni Bir Dernek Daha Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement