Elmalı Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Elmalı Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Elmalı Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Antalya'nın Elmalı ilçe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Antalya Şubesi arasında süren ve 62 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

05.01.2012 15:21

Antalya'nın Elmalı ilçe Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası Antalya Şubesi arasında süren ve 62 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş ve Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Murat Barış, belediye meclis üyeleri ve sendika personelinin katılımıyla toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş ile Şube Başkanı Murat Barış tarafından imzalanırken, 62 işçinin 2 yıl süreyle yararlanacağı sözleşme gereği işçilere yüzde 16 oranında zam yapıldığı belirtildi.

2012-2013 yıllarını kapsayan 2 yıl süreli yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile Elmalı Belediyesi'nde çalışan işçi ücretlerine ilk yıl yüzde 11, ikinci yıl enflasyon oranı artı yüzde 5'lik bir artış yapıldı.

Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Murat Barış, Elmalı Belediyesi ile karşılıklı beklentiler ve Türkiye'nin ekonomik durumu göz önüne alınarak iki tarafı da memnun edecek bir sonuç aldıklarını belirtti. Barış, "Türkiye şartlarında iyi bir toplu sözleşmeye imza attık. Elmalı Belediye Başkanımız ve işçi arkadaşlarımızla görüştük. Bir fikir birliğine vardık. Yapılan sözleşme ile işçi personele ortalama yüzde 16 ücret artısı sağlandı. İşçi kardeşlerimiz yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlıyoruz. Belediye başkanımızın işçi

haklarına hukuklarına duyarlı olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş ise sözleşmenin belediye personeline hayırlı olmasını dileyerek, "Personelimizin hayat standartlarını daha iyi seviyelere çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sendika ile bu bağlamda anlaşmaya vardık ve sözleşmemizi imzaladık" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elmalı Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement