Elazığ'ın Palu İlçesinde Örnek Davranış - Son Dakika
Yerel

Elazığ'ın Palu İlçesinde Örnek Davranış

Elazığ\'ın Palu İlçesinde Örnek Davranış

Elazığ'ın Palu ilçesinde meslek lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ürünler yıl sonu sergisinde görücüye çıkarıldı.

05.06.2014 12:25  Güncelleme: 12:32

Elazığ'ın Palu ilçesinde meslek lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ürünler yıl sonu sergisinde görücüye çıkarıldı.

Hükümet Konağı bahçesinde sergilenen ürünlerin satışından elde edilecek gelirin Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına gönderileceği belirtildi. Palu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ile Palu Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ürünler yıl sonu sergisinde görücüye çıkarıldı. Özellikle doğadan toplanan taşlarla yapılan portreler vatandaşların büyük beğenisini toplarken, aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yan yana resimlerinin de bulunduğu portre ve diğer ürünlerden elde edilecek gelirin Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine gönderileceği açıklandı.

Palu Kaymakamı Mehmet Fatih Çiçekli, iki yıl önce başlatılan yıl sonu sergilerini bu yıl hükümet konağı bahçesinde yaptıklarını söyledi. Kaymakam Çiçekli, "Sergimizin halkımız tarafından ilgi göreceğine inanıyoruz. Buradan elde edilecek her türlü geliri geçtiğimiz günlerde gerçekten bizlerin de ciğerlerini derinden yakan Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine bağışlayacağız. Bu kararı öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve idarecilerimizin ortak talebiyle aldık. Hayrımızın kabulünü diliyorum" şeklinde konuştu.

Palu Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Fetullah Kılınç da halkın yoğun ilgi gösterdiği sergide bir çok dalda ürünler sergilendiğini belirtti. Kılınç, "2013-2014 eğitim öğretim yılında hazırladığımız her branştan ürünleri bugün bu sergide topladık. Sergimizde 8 aylık bir çalışmanın ürünleri yer alıyor. Yıl sonu sergimizi ilk kez hükümet konağı bahçesinde yapıyoruz. Öğrencilerimiz bu ürünleri halkımızın beğenisine sunuyor ve elde ettikleri gelirle okul masraflarını karşılıyordu. Ancak bu yıl satılacak ürünlerden elde edilecek gelir, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden şehitlerimiz için harcanacak. Onların ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanması için Soma'ya gönderilecek. 3 gün sürecek sergimizden elde edilen geliri Başbakanlık genelgesi kapsamında Ziraat Bankası'ndaki hesap numarasına aktaracağız. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Umarım yapacağımız yardımlar Soma'da yakınlarını kaybedenlere bir nebze de olsa katkı sağlar" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'ın Palu İlçesinde Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement