Ekinci, Engelli Öğretmen ve Çalışanlarıyla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Ekinci, Engelli Öğretmen ve Çalışanlarıyla Buluştu

Ekinci, Engelli Öğretmen ve Çalışanlarıyla Buluştu

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, engelli öğretmenler ve memurlarla kahvaltıda buluştu.

10.05.2014 13:38

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, engelli öğretmenler ve memurlarla kahvaltıda buluştu.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün engelliler haftası nedeniyle organize ettiği ve Oba Makarna sponsorluğunda Tavacı Recep Usta'da gerçekleştirilen kahvaltıya İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Rıza Ergün, Şube Müdürü Altay Tiryaki, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Oğuzeli İlçe Milli Eğitim müdürü Hüsmal Akaslan, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Müdür Ahmet Battal, Oba Makarna Lojistik Müdürü Ahmet Karadağ, Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Mehmet Açıkgöz ile çok sayıda davetli katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci yaptığı konuşmasında "Toplumda maalesef sizlerin sorunlarını sizlerin yaşadıkları sıkıntıları tam olarak anlayamayan algılayamayan bunu kendi kafasına yerleştiremeyen veya başını başka tarafa çeviren engelliler var" dedi

Ekinci konuşmasına " Bu hafta dolayısıyla sorunların öne çıkarılması, sorunların konuşulması özel bir algı çalışmasının yapılmasını güzel buluyoruz. Bu yüzden mutluluk vericidir. Engel ve engelli konusuna son 10 yılda yapılanlara bakıldığında gerçekten büyük mesafeler alınmasına rağmen daha çok yapacak işimiz var. Çok yol aldık ancak halen çok eksiğimiz var. En önemli eksiğimizde engellilerin değil engellilere bakanların engellerini kaldırın. Toplumda maalesef sizlerin sorunlarını sizlerin yaşadıkları sıkıntıları tam olarak anlayamayan algılayamayan bunu kendi kafasına yerleştiremeyen veya başını başka tarafa çeviren engelliler var. Engelli araç parklarına araçlarını park eden engelliler var. Yolda yürürken engelli kardeşlerimizin özel durumuna dikkat etmeden davranan engelli insanlar var. Asıl Türkiye'mizin probleminin bu engellileri eğitmek olduğunu düşünüyorum. Buna rağmen sizlerle sizlerin sorunları konusunda elimizden gelen her türlü gayreti her türlü çabayı göstereceğinizi ben buradan ifade ediyorum. Yaşadığımız problemleri iletmemiz konusundaki sıkıntılar yaşıyorsanız. Bundan bizim sosyal medyayı çok aktif bir şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bize sosyal medya üzerinden yazacağınız her türlü mesaja biz cevap vermeye çalışıyoruz. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde bizlerden desteğine esirgemeyen Oba Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özgüçlü ve ekibine de teşekkür ediyorum" diye devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve Oba Makarna'nın sponsorluğunda gerçekleştirilen etkinlikte söz alan Oba Makarna Lojistik Müdürü Ahmet Karadağ herkesin aslında birer engelli adayı olduğuna dikkat çekerek "Engelli olarak yaşamanın iğne ile kuyu kazmaya benzediği düşüncesi ile bir gün hepimizin de özürlü kategorisin de özürlü olacağı inancı ile hepinize saygılarımı sunuyorum. Aramızda olamayan yönetim kurulu başkanımız Sayın Musa Özgüçlü'nün sizlere selam ve sevgilerini getirdim. Oba Makarna her türlü sosyal sorumluluk projelerinde ve eğitime destek çabalarında yerini almaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen kahvaltıya katılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro Görevlisi Ahmet Çevik asıl engellinin düşüncesinde engel olanlar olduğuna dikkat çekerek, "Bugün 16 Mayıs engelliler haftası nedeniyle verilen bu organizasyonda emeği geçen Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci'ye ve Oba makarnaya teşekkür ederim. Herkes bu dünyada bir şekilde hayatına yoluna devam etmektedir. Bu yolda devam ederken karşımıza birçok engeller çıkmaktadır. Belki birçok insan duygusal engellerle, ruhsal engellerle karşılaşırken bizler bunların yanında fiziki engellerle mücadele etmek zorundayız. Bu engeller nedeni ile birçok sıkıntı yaşamaktayız. Kimimiz ortopedik engelli, görme engelli olmaktadır. Bu engelde de bize yardımcı olunması gerektiğini düşünüyorum. Bütün engeller aşılır fiziki olsun görme olsun ortopedik olsun bütün engeller aşılabilir. Aşılamayan bir engel var o da düşünce engelli. Bizler ayrımcılık peşinde değiliz. Bizler bizleri anlayacak insanların peşindeyiz. Biz sadece anlaşılma peşindeyiz. Çünkü asıl engel düşüncesinde engel olandır. Unutmayınız ki her normal insan birer engelli adayıdır. Bundan sonraki hayatımızda engellerle karşılaşmamak ve çıkabilecek her türlü engelle karşı birlikte mücadele edebilmek dileğiyle. Bizleri böyle bir günde unutmayarak bir araya getiren İl Milli Eğitim Müdürümüz Celalettin Ekinci ve organizasyona destek veren Oba Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Musa Özgüçlü'ye teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından GTO Güzel Sanatlar Lisesi müzik ekibi tarafından bir birinden güzel şarkılar seslendirilirken Müzik Öğretmeni İbrahim Uysal'ın sazıyla çalıp söylediği parçalar büyük alkış aldı.

Düzenlenen etkinliğe damgasını vuran İl Milli Eğitim Özel Büro Görevlisi Ahmet Çevik'in söylediği şarkılar dinleyenleri adeta büyüledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ekinci, Engelli Öğretmen ve Çalışanlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement