Ege Ağrılılar Birliği'nden Torbalı'da Muhteşem Gece - Son Dakika
Yerel

Ege Ağrılılar Birliği'nden Torbalı'da Muhteşem Gece

Ege Ağrılılar Birliği\'nden Torbalı\'da Muhteşem Gece

Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği tarafından organize edilen ‘Ağrılılar Kültür ve Sanat Gecesi’ Torbalı’da gerçekleştirildi.

13.01.2014 13:03

Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği tarafından organize edilen 'Ağrılılar Kültür ve Sanat Gecesi' Torbalı'da gerçekleştirildi. İzmir'den ve Torbalı'dan davetlilerin bulunduğu Torbalı Aydın Sezer Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte Ağrı yöresine ait türküler seslendirilirken, çekilen halaylar ve söylenen türkülerle birlik ve beraberlik mesajı verildi. Torbalı protokolü ve siyasi partilerin Torbalı ilçe teşkilatlarının da büyük ilgi gösterdiği gecede sahne alan Ağrılı sanatçılar; Bahattin Arslan, Sebocan, Azad Ararat, Bilal Agıri ve Miro Can davetlilere güzel bir gece yaşattı. Ayrıca bir süre önce 'Yüreğimden Dökülen Nağmeler' adlı ilk şiir kitabını çıkaran Adem Çalıkkılıç'la, Şair Hamza Çalıkkılıç da sevilen şiirlerini okudu.

AKDENİZ: 'AĞRILILAR OLARAK HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN ARKA BAHÇESİ OLMADIK VE OLMAYACAĞIZ'

Gecede bir selamlama konuşması yapan Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkan Mustafa Akdeniz, genç bir sivil toplum kuruluşu olmalarına rağmen kısa zaman içerisinde olumlu adımlar atarak hemşehrileri arasında birlik ve beraberlik ortamının daha da güçlendirilmesini amaçladıklarını anlatarak, "Ege Bölgesi'nde 300 binden fazla, İzmir'de 100 bin, Torbalı'da da 12 bin hemşehrimiz yaşıyor. Hemşehrilerimizin toplumsal her alanda daha başarılı olabilmeleriyle, gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillerin unutmaması adına bu tarz etkinlikler düzenliyoruz. Mağdur durumdaki hemşehrilemize faydalı olabilmek için çalışmalarımız aralıksız sürdürmeye gayret gösteriyoruz. Bölgemizde 24 Ağrı hemşehri derneğimiz var. Bu derneklerimizle kurduğumuz iletişim köprüsü sayesinde onbinlerce hemşehrimize ulaşabilme imkanımız var. Bizler, Ağrılılar olarak hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadık ve olmayacağız. Bizler Ak Parti'yi çok seviyoruz, CHP'yi çok seviyoruz, MHP'yi çok seviyoruz, BDP'yi, HAKPAR'ı çok seviyoruz. Çünkü hepsi güzel Türkiyemizin siyasi partileri. Bu anlamda tüm siyasi partilere eşit mesafede olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum." dedi.

KİMSESİZ: 'BİZ NE KADAR AĞRILIYSAK BİR O KADAR DA TORBALILIYIZ'

Daha sonra Torbalı'daki Ağrılılar adına konuşan Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Ekonomik İşler Birim Başkanı Yasin Kimsesiz de "Etkinliklerimizde Torbalı'yı ilk sıraya almamızın sebebi Torbalımızın adeta küçük bir Türkiye profili haline gelmesidir. Torbalımızda Türkiye'nin 81 ilinden göç ederek gelen vatandaşlarımız yaşıyor. Bu nedenle örnek gösterilmesi gereken bir ilçe. Alevisiyle Sünnisiyle, Türküyle Kürdüyle, Lazıyla Çerkeziyle herkes eşit ve kardeşçe yaşıyor. Biz ne kadar Ağrılıysak bir o kadar da Torbalılıyız. Biz ne kadar Doğuluysak, bir o kadar da Egeliyiz. Ne kadar Kürtsek bir o kadar da Türküz bir o kadar da Türkiyeliyiz Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın" diye konuştu.

PLAKET VERİLDİ

Torbalı Ağrılılar Kültür ve Sanat Gecesi'nde, Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği tarafından belirlenen isimler arasında bulunan, Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Derneği Başkanı Ferit Çevik, Ege Bölgesi Doğubayazıtlılar Derneği Başkanı Hanifi Dumlu, Karabağlar Ağrılılar Derneği Başkanı Alican Işık, Denizli Ağrılılar Derneği Başkanı Kubilay Volkan, Denizli Anadolulular Derneği Başkanı Cesim Koçyiğit, Ege Bölgesi Ağrı İli ve İlçeleri Derneği Başkanları Metin Elçi ve Mehmet Ali Demirkaya, VİŞAD (Van İşadamları Derneği) Başkanı Doğan Bayram, Doğubayazıtlı tanınmış fotoğraf sanatçısı Emin Turhan, yöresel Ağrı yemeği Abdigör tanıtımına yaptığı katkılarla öne çıkan Catering Sahibi Fuat Gültekin ve Türkmen Medya Başkanı Tarkan Türkmen'e plaket takdim edildi. Ayrıca Ege Bölgesi Ağrılılar Birliği Genel Başkanı tarafından, örnek bir hemşehri örgütü modeli oluşturan Birim Başkanları; Sabahattin Elçi, Paşa Çelebi, Metin Gültekin, Kenan Kimsesiz, Çetin Güntaş, Cem Akagündüz, Yasin Kimsesiz, Mehmet Tunç, Hamza Çalıkkılıç, Mehmet Kaya ve Mehmet Tunç'u taltif etmek adına plaket verildi - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ege Ağrılılar Birliği'nden Torbalı'da Muhteşem Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement