Edirne Belediye Başkanı Gürkan, 'İzmir Turizm Fuarı'na Katıldı - Son Dakika
Yerel

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, 'İzmir Turizm Fuarı'na Katıldı

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, \'İzmir Turizm Fuarı\'na Katıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen, ‘16. Travel Turkey İzmir (TTI) Fuarı’nın açılışına, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da katıldı. Başkan Gürkan, Edirne’nin tarihi itibariyle her zaman turizme ve turizm yatırımlarına açık bir kent olduğunu belirtti.

08.12.2022 16:22  Güncelleme: 16:30

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen, '16. Travel Turkey İzmir (TTI) Fuarı'nın açılışına, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da katıldı. Başkan Gürkan, Edirne'nin tarihi itibariyle her zaman turizme ve turizm yatırımlarına açık bir kent olduğunu belirtti.

Fuarın açılış törenine; Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı (TTYD) Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri (İZFAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer ve İstanbul Marmara Ege Akdeniz Karadeniz (İMEAK) Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk katıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da fuarda açılış konuşması yapan isimler arasında yer aldı. Başkan Gürkan konuşmasında, Edirne'de 2 milyon olan turist sayısını, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ile birlikte 6 milyon çıkardıklarını aktardı. Edirne'nin turizme ve yatırımlara açık bir kent olduğunu da sözlerine ekleyen Gürkan, şunları söyledi:

"Ne iş yaparsanız yapın, doğru insanlarla, doğru bir yolda, doğru projeler ile yürürseniz başarıya ulaşırsınız. 2014'te Edirne olarak Türkiye'nin en büyük kara sınır kapısına, hatta dünyanın ikinci büyük kara sınır kapısına sahip bir kent olarak, 2 milyon olan turist sayısını, TÜRSAB ile birlikte 6 milyona çıkarttık. Çok mu şeyler yaptık? Evet, çok şeyler yaptık. Çok doğru insanları örnek aldık, doğru insanlarla yürüdük, doğru projeler yaptık. Her zaman yapmaya da devam edeceğiz. Bu anlamda üyelerinden aldığı güç ve destekle güven tazeleyen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'yı, yönetim kurulu üyeleri ve TÜRSAB'ın tüm acentelerini yürekten alkışlıyorum. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Bugün Edirne dışarıdan pek fark edilmese de 6 milyona yaklaşan turist sayısı ile adeta yeni bir paradigmaya, yeni bir yöne doğru koşar adımlarla gidiyor. Kuşkusuz Türkiye turizmin başkenti olan Antalya farklı bir alan, ama Edirne'de tarihi, dokusu, Osmanlı İmparatorluğu'na 92 yıl başkentlik yapmış olması ve Balkanların başkenti özelliğini koruması ile her zaman turizme ve turizm yatırımlarına açık bir kent. Bugün burada olmaktan mutluyuz çünkü biliyoruz ki İzmir ne yaparsa güzel yapar. İzmirliler, ne yaparsa gerçekten hakkını vererek yaparlar."

Gürkan konuşmasına, "Bir kız babasıyım ve 6 yaşında kız çocukları sadece anaokuluna gitmeli" diyerek son verdi.

Açılış töreninin ardından Gürkan, misafirlerini Edirne standında ağırladı, standı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e hediye takdim etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Edirne Belediye Başkanı Gürkan, 'İzmir Turizm Fuarı'na Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement