Düzce'de Köydes Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Köydes Toplantısı

Düzce\'de Köydes Toplantısı

Düzce'nin 2013 yılı KÖYDES ödeneği 4 milyon 582 bin olarak belirlendi.

02.05.2013 16:23

Düzce'nin 2013 yılı KÖYDES ödeneği 4 milyon 582 bin olarak belirlendi. İlçeler arasında en fazla ödeneğin sahibi Yığılca ilçesi oldu. Köylerde öncelik içme suyu ve yol çalışmaları olarak planlandı.

Düzce Valisi Adnan Yılmaz başkanlığında KÖYDES yatırımları izleme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, ilin KÖYDES dağılım ödeneklerini açıkladı. Yılmaz, bu yıl için gelen ödenekler toplamın 4 milyon 582 bin TL olduğunu söyledi. Merkez ve ilçelerin kullanacağı ödenek rakamları hakkında bilgiler veren Vali Yılmaz "Akçakoca için 517 bin TL, Cumayeri 332 bin, Çilimli 321 bin, Gölyaka 465 bin, Gümüşova 266 bin, Kaynaşlı 442 bin, merkez ilçe 1 milyon 594 bin, Yığılca 645 bin TL ödenek çıktı. Hayırlara vesile olsun" dedi.

En fazla ödeneğin Yığılca'ya geldiğine dikkat çeken Yılmaz "Rakamlara bakıldığında merkez ilçe hariç en çok ödenek Yığılca'nın olduğu anlaşılıyor. Yığılca'nın ihtiyaçları daha fazla" dedi.

Adnan Yılmaz, bu sene bakanlıktan gelen talimat ve yüksek planlama kurulu kararı çerçevesinde önceliğin içme suyu yatırımlarında olacağını kaydederek "İkinci sırada yol gelecek. Sonra Atık su için ödenek ayırmamız isteniyor. Tahsis edilen ödeneklerin kullanımında öncelik sırası içme suyu, yol, küçük ölçekli sulama, atık su işleri şeklinde yer aldı" diye konuştu.

İnşallah bu yıl ödenekleri zamanında, yerinde gerçek önceliğe göre kullanıp faydalı hizmetlerle köylümüzün yüzünü güldürürüz. İçme suyu haklarını sağlayıp, yolunu daha kalıcı standart hale getiririz. Onun dışında küçük ölçekli sulama projelendirildiyse onu da ilçe olarak dikkate almalıyız. En son atık su olarak programımıza yer vermeliyiz" dedi.

(AY)

02.05.2013 16: 07: 10

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Köydes Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement