Durgunsu Kano Yarışları Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Durgunsu Kano Yarışları Sona Erdi

Durgunsu Kano Yarışları Sona Erdi

Türkiye Kano Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen Bahar Kupası Durgun Su Kano Yarışları tamamlandı.

08.04.2012 16:42

Türkiye Kano Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen Bahar Kupası Durgun Su Kano Yarışları tamamlandı.

Cumartesi günü başlayan yarışların ilk gününde 1000 m. yarışları yapıldı. Yapılan yarışlarda K1 Büyük Erkeklerde Muğla G.S.K.'dan İbrahim Cem Yüksel, C1 Büyük Erkeklerde Antalya G.S.K.'dan Aykut Cingiz, K1 Büyük Bayanlarda Şişe Cam Ç.O. Spor Kulübünden Damla Güldoğan, C1 Büyük Bayanlarda Eskişehir bölgesinden ferdi olarak katılan Melike Şahan, K1 Genç Erkeklerde Gökkuşağı Spor Kulübünden Engin Erkan, C1 Genç Erkeklerde Antalya G.S.K.'dan Ali Abdüsselam Yılmaz, K1 Genç Bayanlarda Şişe Cam Ç.O.Spor Kulübünden Büşra Çevik, K1 Y.Erkeklerde Şişe Cam Ç.O.Spor Kulübünden Tuğra Gerez, K1 Y.Bayanlarda Şişe Cam Ç.O.Spor Kulübünden Sinem Özmen, K1 M.Erkeklerde Gökkuşağı Spor Kulübünden Fahri Ayvaz ve K1 M.Bayanlarda da Gökkuşağı Spor Kulübünden Buse Sena Şıpka birinci oldular.

Pazar günü ise 500 metre yarışları yapıldı. 500 metrede K1 Büyük Erkeklerde Ankara Ün.Spor Kulübünden Mustafa Gülbahar, C1 Büyük Erkeklerde Antalya G.S.K.'dan Aykut Cingiz, K1 Büyük Bayanlarda Şişe Cam Ç.O.Spor Kulübünden Damla Güldoğan, K1 Genç Erkeklerde Gökkuşağı Spor Kulübünden Engin Erkan, K1 Genç Bayanlarda Şişe Cam Ç.O.Spor Kulübünden Büşra Çevik, K1 Y.Erkeklerde Çukurova Üniversitesi Spor Kulübünden Burakcan Kızılateş, K1 Y.Bayanlarda Şişe Cam Ç.O.Spor Kulübünden Sinem Özmen, K1 M.Erkeklerde Muğla G.S.K.'dan İbrahim Cem Yüksel ve K1 M.Bayanlarda da Gökkuşağı Spor Kulübünden Buse Sena Şıpka birinci oldular.

Yarışlar sonunda gruplarında dereceye giren 22 sporcuya madalya verildi.

ENGELLİLER YARIŞAMADI

Bu sene yarışlarda ayrıca özel kategoride engelli sporcularda mücadele edecekti. K1 200 m. Parakano Özel Kategoride düzenlenen ve Gökkuşağı Spor Kulübünden Suat Güven ile Eskişehir bölgesinden Ferdi olarak katılan Mecit Ceylan'ın katılacağı yarış kötü hava koşulları ve gölün dalgalı olması nedeniyle iptale edildi. Yarışlarının iptal edilmesine rağmen 2 sporcuya da özel ödül verildi.

Yarışlar sonunda kulüplere de kupa verildi. Yarışlarda 1.olan Şişe Cam Ç.O.Spor Kulübü, 2.olan Gökkuşağı Spor Kulübü ve 3.Olan Antalya G.S.K.'ya kupalarını Federasyon Başkanı Prof.Dr.Sami Mengütay, Köyceğiz Kaymakamı Yücel Gemici ve organizasyon heyeti birlikte verdiler.

KRİZLE BAŞLAMIŞTI

Türkiye Kano Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen Bahar Kupası Durgun Su Kano Yarışları Cumartesi yaşanan krizle başlamıştı. Milli Takıma gidecek sporcuların da belirleneceği ve 2 gün süren yarışların başlangıcı "Akredite Krizine" sahne olmuştu.

Köyceğiz'e gelen Rize bölgesinden 13 takım ve 16 sporcunun akredite olmadığı için yarışlara alınmayacağı bildirilmesi üzerine gerginlik yaşanmış, yarış öncesi turnuvaya katılan ve yarışlara alınmayan kulüp yöneticileri ile Federasyon yetkilileri bir toplantı yapmışlardı. Yaklaşık 1 saat süre toplantının oldukça gergin bir havada geçtiği belirtilirken, toplantı sonunda da karar değişmedi ve 13 kulüp akredite olmadıkları gerekçesiyle turnuvaya alınmadı. Toplantı sonrası yarışlara katılamayan kulüplerin sporcuları yarışların yapılacağı alanda antrenman yapması nedeniyle 10.00'da başlaması gereken yarışların startı ertelendi. Yarış komitesi sporcuların pisti işgal ettiğini belirterek bölgeye sahil güvenliğin gelmesini istedi. Yarışçılar yaklaşık bir buçuk saat sonra pistin kenarındaki alana geçtiler ve yarışlara start verildi. Yaşanan krize neden olarak, Federasyon Başkanı Prof.Dr.Sami Mengütay, kulüpleri suçlayıp, kulüplerin akredite olmadan yarışlara sporcu getirdiğini iddia ederken, olaya tepki gösteren ve yarışa alınmayan kulüp yöneticileri ise, Federasyonun önümüzdeki seçimler nedeniyle kendilerine muhalefet bazı kulüplerin seçimlerde oy kullanmasını önlemek amacıyla böyle bir uygulama yaptığını iddia etmişti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Durgunsu Kano Yarışları Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement