Dspli Karakülçe'den CHP'ye Jet Cevap - Son Dakika
Yerel

Dspli Karakülçe'den CHP'ye Jet Cevap

Dspli Karakülçe\'den CHP\'ye Jet Cevap

DSP Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve eski İl Başkanı Sn. Selçuk Karakülçe, CHP'den ayrılarak DSP saflarına katılan siyasiler için değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu'na cevap verdi, "Siyaseti kirletenlerin toplumu kirletmelerinin önündeki tek engel DSP’dir" dedi.

28.02.2014 17:49

DSP Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve eski İl Başkanı Sn. Selçuk Karakülçe, CHP'den ayrılarak DSP saflarına katılan siyasiler için değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu'na cevap verdi, "Siyaseti kirletenlerin toplumu kirletmelerinin önündeki tek engel DSP'dir" dedi.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu, partiden istifa edip DSP saflarına geçen isimleri, sosyal medya üzerinden kendisine ait facebook sayfasında yaptığı açıklama ile iğneledi. DSP'li adayları AK Partili iş adamlarının finanse ettiğini iddia eden Karaoğlu, "DSP malum, CHP'de ikbal bulamayanların sığınağı. Amaç, ilke ve hizmet olmazsa olacağı budur. Aday olamayınca anında tornistan!" ifadelerini kullandı.

Bu ifadelerek tepki DSP eski il başkanı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk karakülçe'den geldi. Karakülçe, "CHP İl Başkan Yardımcısı Sn. Orhan Karaoğlu'nun DSP adaylarına yönelik iddiaları siyasetin CHP tarafından nasıl irdelendiği anlamında üzücü bir örnektir. Demokrasiyi sadece CHP'nin varlığı olarak görenlerin öncelikle, ulu önder Atatürk'ün kurduğu partinin Atatürk'ü ve Türk bayrağını tartışan tavırlarını ele almaları gerekmektedir." dedi.

" Türkiye'de demokratik sol ve sosyal demokrat kitlelerin ancak halkçı devlet adamı ve kurucu Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit önderliğinde iktidara gelme şansı yakaladığı unutulmamalıdır." diyen Karakülçe, şunları söyledi:

"Şu an için cemaatle iç içe bir anlayışı sürdüren, üstelik bunu en üst düzeyde dile getiren CHP'nin DSP için ifade ettiği yaklaşımları, üzülerek sadece halkın takdirine bırakıyoruz. Hangi ölçütlerle aday seçtikleri günlerce kamuoyunda tartışılan, Atatürk rozeti ve Türk bayrağı değerlendirmeleri toplum tarafından endişe ile izlenen, meclis üyesi listelerindeki 'oğul-kardeş-baldız-iş ortağı ilişkileri' tartışma konusu olan CHP'nin DSP ile ilgili çirkin ve siyasi ahlaka uymayan açıklamaları bir ibret belgesi olarak halkımız tarafından izlenmektedir. Bu çerçevede daha önce de önleri kapatıldığı için DSP listelerinden halkın sevgisi ile seçilen ve bugün CHP saflarında yer alan Sn. Mustafa Sarıgül, Sn. Yılmaz Büyükerşen gibi isimler de bu talihsiz açıklamayı yapan kişinin gözünde Ak Parti desteği ile mi seçilmişlerdir?

Halkımıza saygıyla duyurmak isteriz ki; DSP her türlü tartışmanın dışında, halkın sevdiği isimlerle, toplumsal huzur ve kentsel gelişmeye katkı sağlayan projelerle, cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine saygılı bir anlayışla halka hizmete devam edecektir. Siyaseti kendi bünyeleri içinde kirletenlerin toplumu kirletmelerinin önündeki tek engel DSP'dir. Söz konusu iddiaları dile getiren ama kanıtlayamayanlar töhmet altındadırlar. Bu kişilerin, yıllarca Ecevit'in yolunda özveriyle yürüyen DSP'lilere özür borcu bulunmaktadır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dspli Karakülçe'den CHP'ye Jet Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement